Ko ne ostaje – Ljajić ili Šešelj?

Na početku sednice Skupštine Srbije poslanici su postaljali pitanja. Poslanik SRS-a Aleksandar Šešelj pitao je kada će Vlada da oduzme imunitet ministru Rasimu Ljajiću, a poslanik SDPS-a Milorad Mijatović uputio kontrapitanje kada će bez mandata da ostane šef poslanika SRS Vojislav Šešelj.

"Kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet Rasimu Ljajiću? Zašto je toliko važan za koaliciju? Još gura prst u oko srpskom narodu kada pravi koaliciju u BNV sa Sulejmanom Ugljaninom, koji otvoreno govori da je Srbija fašistička tvorevina", pitao je Aleksandra Šešelj u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja.

Šešelj tvrdi da je Ljajić, za predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća, "izabrao" Esada Džudžu koji je nedavno objavio "rasparčanu" kartu Srbije.

Mijatović je u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja zatražio obaveštenje kada će Administrativni odbor da ostavi Vojislava Šešelja bez mandata, jer je, kako kaže, reč o osuđenom ratnom zločincu.

On je obraćanje Aleksandra Šešelje ocenio izrekom "iver ne pada daleko od klade", a radikale nazvao "najamničkom strankom".

Mijatović je naveo i da se protiv Ljajića vodi bezočna haranga i poručio da očekuje da se u igru uključi i "Šerlok Holms".

Rasprava između radikala i poslanika stranke Rasima Ljajića je nastavljena i posle poslaničkih pitanja.

Aleksandar Šešelj je rekao da su radikali izlazili sami na izbore, a da je partija Rasima Ljajića u poslednjih 18 godina "satelit stranka" koja popunjava samo upravne i nadzorne odbore.

Branimir Jovanović iz SDPS-a je odgovorio da radikale "niko neće" i da zato i izlaze sami na izbore.

U nastavku sednice poslanik SNS-a Aleksandar Marković pitao je Ministarstvo unutrašnjih poslova da li su otkriveni i uhapšeni napadači na kandidatkinju SNS na lokalnim izborima u Lučanima, 64. godišnju Nadu Jovanović.

On je pozvao Savez za Srbiju da prestane da širi mržnju i atmosferu straha, progona, linča i nasilja. 

broj komentara 0 pošalji komentar