Ko ne ostaje – Ljajić ili Šešelj?

Na početku sednice Skupštine Srbije poslanici su postaljali pitanja. Poslanik SRS-a Aleksandar Šešelj pitao je kada će Vlada da oduzme imunitet ministru Rasimu Ljajiću, a poslanik SDPS-a Milorad Mijatović uputio kontrapitanje kada će bez mandata da ostane šef poslanika SRS Vojislav Šešelj.

"Kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet Rasimu Ljajiću? Zašto je toliko važan za koaliciju? Još gura prst u oko srpskom narodu kada pravi koaliciju u BNV sa Sulejmanom Ugljaninom, koji otvoreno govori da je Srbija fašistička tvorevina", pitao je Aleksandra Šešelj u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja.

Šešelj tvrdi da je Ljajić, za predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća, "izabrao" Esada Džudžu koji je nedavno objavio "rasparčanu" kartu Srbije.

Mijatović je u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja zatražio obaveštenje kada će Administrativni odbor da ostavi Vojislava Šešelja bez mandata, jer je, kako kaže, reč o osuđenom ratnom zločincu.

On je obraćanje Aleksandra Šešelje ocenio izrekom "iver ne pada daleko od klade", a radikale nazvao "najamničkom strankom".

Mijatović je naveo i da se protiv Ljajića vodi bezočna haranga i poručio da očekuje da se u igru uključi i "Šerlok Holms".

Rasprava između radikala i poslanika stranke Rasima Ljajića je nastavljena i posle poslaničkih pitanja.

Aleksandar Šešelj je rekao da su radikali izlazili sami na izbore, a da je partija Rasima Ljajića u poslednjih 18 godina "satelit stranka" koja popunjava samo upravne i nadzorne odbore.

Branimir Jovanović iz SDPS-a je odgovorio da radikale "niko neće" i da zato i izlaze sami na izbore.

U nastavku sednice poslanik SNS-a Aleksandar Marković pitao je Ministarstvo unutrašnjih poslova da li su otkriveni i uhapšeni napadači na kandidatkinju SNS na lokalnim izborima u Lučanima, 64. godišnju Nadu Jovanović.

On je pozvao Savez za Srbiju da prestane da širi mržnju i atmosferu straha, progona, linča i nasilja. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво