Opozicija opet stoji u parlamentu, polemika o "preletanju"

Poslanici nisu ni pomenuli amandmane na predloženi zakon o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja i uglavnom su međusobno polemisali. Poslanici dela opozicije tražili su da se prekine sednica parlamenta, jer u sali tada nije bilo ministra finansija Siniša Mali. Tokom rasprave deo opozicije je nastavio sa jučerašnjom praksom da stoji i reklamira povrede Poslovnika skupštine.

Predsedavajući Vladimir Marinković odredio je popodne više pauza, jer su, kako je primetio, poslanici opozicije nastavili jučerašnju praksu i reklamiranje povrede Poslovnika Narodne skupštine.

Deo opozicije je pre pauze u 14 časova tražio da se sednica prekine, jer, kako su rekli, ne prisustvuje joj ministar finansija Siniša Mali, a predsedavajući Veroljub Arsić je tada podsetio da se ne razgovara o budžetu za 2019.godinu već o centralnom registru socijalnog osiguranja.

Posle pauze, u skupštinu je došao ministar finansija, a poslanici vlasti i opozicije su nastavili sa polemikom i međusobnim optužbama.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović je rekao da je jasno šta radi opozicija, ali dok je govorio, sve vreme su mu dobacivali.

"Samo vi vičite, znam ja da želite da napravite haos. Haradinaj je rekao da će takse biti ukinute, ili kad Srbija prizna Kosovo, ili kada Vučić padne sa vlasti. Taj peščani sat curi. Ovo je pešadija Ramuša Haradinaja i bilo bi dobro da znamo činove", rekao je Martinović.

U toku njegovog obraćanja, predsedavajući je Radoslavu Milojičiću (DS) izrekao opomenu, ali se u prenosu nije čulo zbog čega.

"Vučić pasti neće, a pošto (Kadri) Veselji ne može da ga sruši iz Prištine, vi ste tu da pravite haos u Srbiji, onda kada joj je potrebna podrška", rekla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković iz poslaničkih klupa.

Ona je rekla da je "smejurija" to što radi opozicija u parlamentu.

"Znate koliko sam potrošila u apoteci za tablete da bih mogla da pričam?", rekla je Gojkovićeva koja je navela da mora da viče, jer se ne čuje od opozicije.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović prišao je u jednom trenutku predsedavajućem Marinkoviću, a Gojkovićeva mu je (Marinkoviću) poručila:

"Znate kako se ovo završava, počnu da vas tuku, doživela sam ja ovo", rekla je Gojkovićeva i pozvala Marinkovića da Obradoviću kaže da podeli žute prsluke i drugim poslanicima.

Marko Đurišić (SDS) je dobio opomenu od Gojkovićeve, jer je dobacivao dok je govorila Aleksandra Tomići z SNS. Gojkovićeva je dodala da je zadatak opozicije da napravi haos i poručila da se vlast neće valjati u tom blatu.

Rekla je i da se ne plaši, jer su je, kako kaže, ranije fizički tukli, a juče brutalno izvređali.

"Svaka vam čast dame koje se smejete na uvredu jednoj ženi. Sram vas bilo. Nijedna se nije setila da se izvini", rekla je Gojkovićeva obraćajući se poslanicama.

Prehodno je šefica poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić polemisala sa Draganom Barišić (SNS) i Vjericom Radetom (SRS).

Za Barišićevu koja je takođe neuropsihijatar je rekla da "daje političke bensedine" i da se ne ponaša u skladu sa savešću i istinom, a Radeti je zamerila što je pomenula njenog pokojnog oca Jovana Raškovića rekavši da se poslanica SRS "specijalizirala da napada mrtve".

Obradović u "žutom prsluku"  

Tokom prepodneva, šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović u parlament je došao u "žutom prsluku", a tokom rasprave čuli su se povici "Lopovi, lopovi" i "Dole vlada".

Predsedavajući Veroljub Arsić je na poziv da se prekine sednice jer ministar finansija Siniša Mali ne prisustvuje skupštinskoj sednici, podsetio da se sada ne raspravlja o Predlogu budžeta za 2019. godinu, već da su na dnevnom redu amandmani na Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Predsednica Skupštine Maja Gojković, koja je posle toga ušla u salu, izrekla je opomenu samostalnom poslaniku Zoranu Živkoviću.

Gojkovićeva je prokomentarisala, s obzirom da je Obradović obukao žuti prsluk u znak protesta zbog visokih cena goriva, da su cene goriva u Srbiji smanjene, ali ih je, kaže, mržnja onemogućila da to vide.

Priča o "preletanju" nastavljena je i danas, a o tome su polemisali Obradović i šef poslanika SNS Aleksandar Martinović.

Martinović je rekao Obradoviću da od njega nema "većeg preletačevića" i da ni jedan "žuti poslanik" nije obukao žuti prsluk, nego je "Boško naprasno požuteo da bi pokazao da je veći demokrata i veći Đilasovac čak i od samog Dragana Đilasa".

Obradović je na Martinoviću odgovorio da ne može on da mu drži moralno predavanje, podsećajući ga šta je govorio o predsedniku SNS Aleksandru Vučiću i bivšem predsedniku SNS Tomislavu Nikoliću, dva meseca pre nego je iz SRS prešao u SNS.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво