Brnabićeva i Gojkovićeva sa šefom libanske diplomatije

Predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković razgovarale su u odvojenim sastancima sa ministrom inostranih poslova Libana Džibranom Basilom o razvoju bilateralnih odnosa i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Ana Brnabić je izrazila zahvalnost što Liban poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Ana Brnabić i Džibran Basilo su se složili da postoje značajni potencijali za unapređenje ekonomske saradnje kroz povećanje obima robne razmene, kao i ulaganja i ocenili da bi to bilo u interesu obe države, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ocenjeno je da prostora za jačanje saradnje ima i u oblasti energetike, vojne saradnje, kulture i obrazovanja.

Kao jednom od načina za produbljivanje saradnje, razgovaralo se i o organizovanju poslovnog foruma dve zemlje.

Basil je podvukao da je njegova zemlja veoma zainteresovana da sarađuje sa Srbijom u elektronskoj upravi, IT sektoru, a posebno u razmeni iskustva i znanja u primenjenoj digitalizaciji poljoprivrede, gde je Srbija ostvarila značajne rezultate, navedeno je u saopštenju.

"Podrška teritorijalnom integritetu Srbije"

Šef libanske diplomatije tokom posete Beogradu je razgovarao i sa predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković.

Istakao je da su Srbija i Liban prijateljske zemlje koje dele zajedničke vrednosti, i da je podrška Srbiji i njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu stvar principa i vrednosti, koje su za Liban prioritet.

Basil je ukazao da Liban razume stavove i položaj Srbije, kao i da će i u budućnosti stajati uz Srbiju, saopštila je skupštinska pres služba.

Gojkovićeva je zahvalila Basilu na čvrstim i principijelnim pozicijama Libana u pogledu poštovanja međunarodnog prava, odnosno suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Istakla je posebnu zahvalnost što je Liban glasao protiv prijema tzv. "Kosova" u Interpol, a prethodno i prilikom pokušaja prijema u UNESKO, saopštila je skupštinska pres služba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво