Haradinaj: Policijska akcija u skladu sa zakonom

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da današnje hapšenje na severu nema nikakve veze sa političkim razvojem.

Ramuš Haradinaj je pozvao građane, političke partije i gradonačelnike, naročito sa severa, da doprinesu javnom miru, prenose prištinski mediji.

Danas je, po nalogu kosovskog specijalnog tužilaštva, na severu Kosova sprovedena policijska operacija u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića.

"Ova policijska akcija bila je u potpunoj saglasnosti sa zakonom, u skladu s naređenjem Specijalnog tužilaštva, i ni na koji način nije povezana sa političkim razvojem. Želim da uverim sve građane da država Kosovo i njena tela za sprovođenje zakona nikako neće nikada biti usmerena protiv bilo koje etničke ili političke grupe", naveo je Haradinaj.

Pozvao je građane, političke subjekte, gradonačelnike, posebno one na severu, i druga tela, da doprinesu održavanju i unapređenju javnog mira u službi mira i stabilnosti.

"Važno je da niko ne pada na razne dezinformacije. Održavanje reda i poštovanje zakona je u interesu svih na Kosovu", istakao je Haradinaj.

I kosovska vlada je saopštila da je policijska akcija na severu Kosova povezana sa pritvaranjem osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića i sprovedena po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Ekrem Mustafa tvrdi da nihovo hapšenje nema veze sa etničkom ili verskom pripadnošću, već samo sa činjenicama da su izvršili krivična dela.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво