Jovanović: Odluke SPC ne smeju uticati na dijalog

Odluke Sinoda Srpske pravoslavne crkve ne smeju ni na koji način da utiču na razgovore između Beograda i Prištine, niti se sme dozvoliti da crkva određuje nekakve "crvene linije" u pregovorima, smatra predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

"Ako je crkva već odlučila da se zamrzne u prostoru i vremenu, nema prava da tako nešto traži i od građana u ovoj zemlji, niti više imamo vremena da gubimo u besmislenom sukobu sa kosovskim Albancima, koji je razorio ovu zemlju", naveo je Jovanović u saopštenju.

Lider LDP-a je istakao da je jasno da oni koji vode Srbiju moraju da se odrede prema stavovima zagovornika "velikosrpskih ideja", koje pored pitanja Kosova pokazuju i kada govore o BiH i Crnoj Gori.

"Nama treba mir. I nama i Albancima na Kosovu. Ne trebaju nam sveštenici koji blagosiljaju neke nove paravojne jedinice, jer je jasno da je alternativa kompromisu sa Albancima novi rat", rekao je Jovanović i dodao da svet, danas nestabilniji nego devedesetih, ovog puta neće biti zainteresovan da se bavi "našim glupostima".

Ako je SPC odlučila da ni na koji način ne pomaže u rešenju problema, bar neka jednom zaćuti i neka pogleda koliko ljudi svakog dana ide iz Srbije, jer niko više ne namerava da živi u zemlji u kojoj se sanja neka "nebeska pravda dok se žrtvuje sve ostalo", naveo je Jovanović i dodao da je takva crkva postala mesto odakle se šalju najretrogradnije poruke.

 

broj komentara 0 pošalji komentar