Žene Pokreta socijalista protestuju protiv Veselinovića

Ispred Skupštine grada Beograda okupile su se žene iz Pokreta socijalista kako bi izrazile protest protiv jednog od lidera opozicionog Saveza za Srbiju i gradskog odbornika Željka Veselinovića, koji je nedavno u poruci premijerki Srbije Ani Brnabić pretio silovanjem.

One su uputile poruke osnivačima Saveza za Srbiju – Vuku Jeremiću, Draganu Đilasu i Veselinoviću: "Jeremiću, izvini se ženama", "Đilase, izvini se ženama", "Stop nasilju nad ženama", Veselinoviću, tebi je nažalost samo duša crna", "Silovanje nije politika", "A da su vaše ćerke? ", "Veselinoviću napolje".

Predsednica Aktiva žena Pokreta socijalista Svetlana Selaković poručila je da su se žene te stranke, članice vladajuće koalicije, ponovo okupile kako bi još jednom izrazile protest i veliko nezadovoljstvo ponašanjem i retorikom Željka Veselinovića. 

"Najoštrije osuđujemo napad na gospođu premijerku Anu Brnabić i retoriku kojom se služe. Žene Pokreta socijalista ne mogu da shvate i veruju da niko nije osudio taj govor i da se nisu javili ni Đilas, ni Jeremić, ni (lider Dveri) Boško Obradović, da su dozvolili da se žene u Srbiji vređaju na ovakav način", rekla je Selakovićeva.

Upitala je da li će to biti retorika u budućem političkom životu Srbije, "da li će svako ko misli drugačije nego pristalice Saveza za Srbiju biti na ovakav način prozivan, vređan, nipodaštavan, omalovažavan?"

Članice Pokreta socijalista će, kako kažu, nastaviti da se bore protiv bahatih primitivaca koji vređaju žene i napominju da mora apsolutno sve da se učini kako ni jedna žena u Srbiji ne bi doživela ovo što je doživela premijerka Brnabić i sve žene koje misle drugačije od Đilasa, Jeremića, Veselinovića i Obradovića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво