Gojković: Oni koji vode hajku neka dođu na buđave sireve

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odbacila je navode koje su se pojavile u medijima da parlament nabavlja buđave sireve, bademovo mleko i slične proizvode, ističući da se protiv parlamenta vodi hajka i dodaje da misli da zna ko je to inicirao.

O nabavci koja se pojavila u medijima Gojkovićevu je pitao samostalni narodni poslanik Zoran Živković, a predsednica parlamenta mu je odgovorila da je jedva čekala da je neko to pita, te da je očekivala da to budu novinari.

"Poslednjih nekolikog dana vodi se neprimerena kampanja protiv skupštine i poslanika. Očekivala sam da zajedno svi reagujemo na to", rekla je Gojkovićeva i pojasnila da javne nabavke vode zajedničke službe i da parlament nema nikakvih saznanja i dodirnih tačaka sa pomenutim nabavkama.

Dodala je da sumnja na određenu osobu koja je inicirala takvu hajku i da će sa tom osobom, kada bude došla u parlament, razgovarati.

"Mislim da znam o kome je reč. Ne znam zašto niko nije reagovao. Služba parlamenta je trebalo da reaguje i da to demantuje. Gledala sam jutros i neprimereni prilog na televiziji gde su anketirani građani šta misle o tome kao da je to tačno", rekla je Gojkovićeva.

Gojkovićeva je nalgasila da je sve iscenirano i pozvala one koji vode hajku da dođu i da pojedu u skupštini sve to o čemu se piše da je naručeno.

"Neka se posluži tim buđavim sirevima. Mi ćemo da platimo te ručkove. Molila sam boga da neko od vas postavi to pitanje 'kao da mi ništa ne radimo, nego samo sedimo, jedemo i bahatimo se'", istakla je Gojkovićeva i tvrdi da namirnice koje se pominju nikada nisu ušle u parlament.

"Neka je na čast onome ko je krenuo u hajku na Narodnu skupštinu i poslanike", dodala je Gojkovićeva.

Živković je rekao da se prethodnih dana u javnosti prenose vesti da je parlament naručio tone specifičnih artikala i upitao za koje namene se to nabavlja, u kojim količinama i koliki je budžet za to predviđen.

broj komentara 8 pošalji komentar
(četvrtak, 11. okt 2018, 13:00)
Asgard [neregistrovani]

Jelo

Pa da'l je bitno ko šta jede ljudi?Ako hoće neko da baci pare na bademovo mleko neka baci, i to je to, kraj.

(četvrtak, 11. okt 2018, 12:11)
anonymous [neregistrovani]

????

Koga zaista zanima ko je sta jeo???

(četvrtak, 11. okt 2018, 11:57)
Samo pitam [neregistrovani]

Ovo mi je ulepšalo jutro:

"istakla je Gojkovićeva i tvrdi da namirnice koje se pominju nikada nisu ušle u parlament"-A u skupštinski restoran!?

(četvrtak, 11. okt 2018, 11:46)
daca [neregistrovani]

xxx

Ma ni ne treba da se obaziremo na takve price.

(četvrtak, 11. okt 2018, 11:25)
anonymous [neregistrovani]

skupstina

Zna se da se u Skupstini uvek dobro jelo.

(četvrtak, 11. okt 2018, 11:21)
Gale [neregistrovani]

hggv

Usput, budjavi sirevi su najbolji...

(četvrtak, 11. okt 2018, 11:21)
Marijana [neregistrovani]

Skupština

Ma da, kao i priča da se na dnevni red radije stavlja zaštita retkih ptica, nego diskusija o Kosovu, što je kao i polemika oko menija pokušaj banalizovanja rada ove ustanove.

(četvrtak, 11. okt 2018, 11:19)
cica [neregistrovani]

sir

Prazne price kako bi se narod malo zabavljao, skupstina je institucija, a ne pijaca!