Dačić: Komšić već provocira...

Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo i, ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da će izazvati recipročnu reakciju, poručuje šef diplomatije Ivica Dačić povodom izjave Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisna država.

Ministar spoljnih poslova Srbije primećuje da novoizabrani hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić još nije ni stupio na dužnost, a već se, kaže, potrudio da provocira Srbiju izjavom da smatra da je Kosovo nezavisna država.

"I ja lično smatram da Republika Srpska može da bude nezavisna država kad to može i Kosovo, ali Srbija ima zvaničnu spoljnu politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BiH", rekao je Dačić za Tanjug.

Kako je dodao, Komšić bi morao da zna da je on sada na čelu BiH, u kolektivnom organu i da je spoljna politika te države samo ono što je odluka Predsedništva.

"BiH nije priznala Kosovo i, ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose, kao i da će izazvati našu recipročnu reakciju. Umesto toga, bolje je da se okrenemo saradnji i zajedničkoj budućnosti", zaključio je Dačić.

Izabrani član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda Željko Komšić rekao je za Dojče vele da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu malo verovatno da BiH promeni odluku o Kosovu.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 11. okt 2018, 11:08)
Nenad [neregistrovani]

Komsic

Treba mu reci da drzi prste dalje od Srbije, jer bi mogao dobiti po prstima i po nosu, kao sto je on, cini mi se 2007 godine, porucio Kostunici.

(četvrtak, 11. okt 2018, 10:01)
anonymous [neregistrovani]

Izbori u BiH

Dodik ne predvodi nacionalističku stranku.On predvodi stranku koja mora svoje prioritete da okrene ka zaštiti nacionalnih interesa.Posle Dejtona zapad je natenane uništavao sporazum favorizujući muslimane.BiH kao država ne može da postoji.Srbi su u tamnici.

(četvrtak, 11. okt 2018, 08:21)
anonymous [neregistrovani]

izbori u bih

dragi prijatelji
u bosni su pobedile nacoonalisticke stranke...U BIH nikada nece biti.bolje sve dok ne pobedi gradjanski blok koji ce se okrenuti ekenomskom razvoju i zaposljavanju!Ziveli bolje muslimani od hrvata ili srba i obrnuto?Lose je svimaa ali smatram da BIH ulazi u najvecu posdejtonsku krizu..Naj gora opcija od svega toga je sto u BIH ne postoji mogucnost odrzavanja vanrrdnih izbora..Da im bog pomogneee

(četvrtak, 11. okt 2018, 07:51)
anonymous [neregistrovani]

Pametnjakovic

Komsicu bi bilo bolje da gleda svoja posla a ne da vodi stranu politiku. Da nije bilo Bosnjaka Hrvati ga nebi ni izabrali sad voli da djeli lekcije u regionu. Sad mu Dodik i Srbi smetaju da vidimo dokle ce!