Jevtić: Napadi pokazuju zašto proces povratka Srba stagnira

Najnoviji napadi na Srbe u selu Grabac u opštini Klina jasno pokazuju zašto nema boljih rezultata u procesu povratka Srba na KiM, izjavio je potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić.

Jevtić je u saopštenju naveo da se takvim incidentima šalje poruka da ne postoji spremnost da se obezbede uslovi za povratak Srba, kao i da je jasno da napadači i dalje smatraju da je Kosovo mesto gde Srbi ne treba da žive, što je, kaže, žalosno.

"Učestale krađe u Novom Brdu, krađa stoke u Plemetini, serija krađa u Velikoj Hoči, govori nam da postoji jasna namera da se Srbi zastraše, napuste svoja imanja. Šalje se i jasna poruka da svi oni koji imaju nameru da se vrate, nisu dobrodošli", naveo je Jevtić.

Od nadležnih institucija zatražio je hitno otkrivanje počinilaca, ali i da se ozbiljnije bave zaštitom Srba, posebno u povratničkim mestima.

Jevtić je apelovao na Srbe da ostanu u svojim kućama, poručivši im da nisu sami i da će "ministarstvo uvek biti tu da im pomogne".

"Kosovsko društvo ne može ići napred, sve dok svi narodi koji na Kosovu žive ne budu imali potpunu sigurnost i bezbednost, a sve dotle dok se ne zada ozbiljan udarac onima koji incidente čine imaćemo prepreke na putu ka stvaranju bolje budućnosti", zaključio je Jevtić.

Nepoznate osobe noćas su obile i opljačkale najmanje 10 kuća u selu Grabac, u opštini Klina, a tom prilikom napadnuta i 88 godina stara Ilinka Nešić.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво