Sastanak Vučića i Lija, dobrodošlica na srpskom jeziku

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić sastao se sa kineskim premijerom Li Kećangom u Tjenđinu. Dok su se rukovali ispred brojnih novinarskih ekipa, Li je Vučiću na srpskom jeziku rekao "dobrodošli".

Aleksandar Vučić se četvrti put sastaje sa kineskim premijerom. Očekuje se da će razgovarati o ekonomskoj saradnji pre svega u oblasti inovativnih tehnologija, kao i o mogućnosti da Kina pomogne Srbiji u inovacionim tehnologijama i razvoju novih visokotehnoloških proizvoda.

Aleksandar Vučić boravi u višednevnoj poseti Kini. Prethodna dva dana potpisani su brojni vredni sporazumi, a danas je predsednik Srbije prisustvovao otvaranju "letnjeg Davosa" u Tjenđinu.

Vučić se danas sastao i sa guvernerom provincije Hebej, kao i predstavnicima kompanije "Hbis", koja je vlasnik Železare u Smederevu. Zatim je prisustvovao svečanom ručku koji je za srpsku delegaciju i kineske kompanije priredio osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Martin Švab.

Predsednik Srbije rekao je danas da je Srbiji potrebno da "uđe u kolo" Četvrte industrijske revolucije i da će učiniti sve da moderne tehnologije dovede u Srbiju.

Ocenio je i da je veoma važno što je predsednik Kine Si Đinping prihvatio da ponovo poseti Srbiju jer je to signal investitorima da ulažu u našu zemlju.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво