Savez za Srbiju: Vlast će pasti brže nego 2000. godine

Savez za Srbiju ponovio je optužbe na račun vlasti da daje "u bescenje rudna bogastva, vodu i zemljište", i ocenio da nije daleko dan kad će ta vlast pasti, brže, kažu, nego vlast 2000. godine. Demokratska stranka poručuje da je politika SNS-a – prodaja zemlje.

Na tribini u Požarevcu, jedan od osnivača Saveza Dragan Đilas rekao je sinoć da su rudnik u Boru i beogradski PKB prodati po višestruko manjoj ceni od realne, što je, kako se navodi u saopštenju, posledica "kombinacije neznanja i ličnog interesa".

Potpredsednik Narodne stranke i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš rekao je, povodom poslednjih imenovanja u vojsci, da je predsednik Srbije konačno počeo da radi svoj posao, jer ima ustavne nadležnosti za imenovanja, ali da je to uradio kao da je reč o rijalitiju, a "da bi skrenuo pažnju sa činjenice da kosovske bezbednosne snage prerastaju u kosovsku vojsku".

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da "život u Srbiji nije normalan, jer vlast nije normalna".

"Funkcionisanje države, medija, parlament, način na koji funkcionišu privreda i poljoprivreda – to nije normalno i to moramo da promenimo. Zato smo se i okupili u Savez za Srbiju, da vratimo normalnost", rekao je Obradović, prenosi Tanjug.

Demokratska stranka: Politika SNS-a je prodaja zemlje

Povodom prodaje PKB-a oglasila se i Demokratska stanka iz koje poručuju da će uskoro biti jasno "ko se krije" iza ugovora sa Arapskim Emiratima.

Uskoro će biti vrlo jasno ko se krije iza tajnih ugovora sa Arapskim Emiratima i svi učesnici će biti procesuirani za dela koja nisu samo privredni kriminal već veleizdaja Srbije i otuđenje strateških resursa građana, saopštila je Demokratska stranka (DS), prenosi Fonet.

Prodajom PKB korporacije građani su oštećeni za više od milijardu evra, a dugoročni gubitak prodaje zemlje strancima, smanjenju stočnog fonda, gubitku radnih mesta, ne može se ni sagledati, navodi DS.

broj komentara 0 pošalji komentar