Vulin: Formiranje kosovske vojske napad na mirovne napore Vučića

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je da je za Srbiju sasvim neprihvatljivo formiranje tzv. kosovske vojske i pozvao međunarodnu zajednicu da obezbedi poštovanje rezolucije 1244 i ne dozvoli formiranje nelegalne oružane formacije koja će ugroziti mir i bezbednost na KiM i regionu.

"Upozoravamo i međunarodnu zajednicu da obezbedi poštovanje rezolucije 1244 i da ne dozvoli formiranje nelegalne oružane formacije koja će ugroziti mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji ali i u regionu. Odluka Prištine o pokretanju postupka za formiranje tzv. vojske Kosova je planiran pokušaj onemogućavanja sporazuma i napad na mirovne napore predsednika Vučića", izjavio je Vulin.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Vulin pita čemu bi uopšte i služila ta vojska, da se brani od Crne Gore i Makedonije ili da napadne Albaniju.

"Jedina svrha formiranja vojske je sukob sa Srbijom i mi nećemo dopusiti da se priprema formacija koja po rečima Haradinaja i Veseljija treba da stigne do Niša", izjavio je Vulin povodom usvajanja Predloga zakona o transformaciji KBS u Oružane snage Kosova od kosovske vlade.

Vulin je poručio i da je Vojska Srbije sposobna da odbrani sve svoje građane i naš način života bez obzira na to ko nam preti.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 13. sep 2018, 21:34) - Dragana [neregistrovani]

...

Mir i bezbednost su najbitniji danas,jako puno ratova je bilo na ovim prostorima u proslosti.

(četvrtak, 13. sep 2018, 20:45) - MilošVeliki [neregistrovani]

Ko sta

Podrška građana Srbije za neprihvatanje ideje o formiranju vojske na Kosovu, taka ilegalna tvorevina doprinela bi samo narušavanju stabilnosti i izazivanju sukoba na čitavom Balkanu.

(četvrtak, 13. sep 2018, 19:41) - anonymous [neregistrovani]

Sramota

Albanci rade sta im je volja i bez dogovora sa drugima, nazalost ova odluka dovodi do problema u regionu. EU treba da reaguje.

(četvrtak, 13. sep 2018, 19:07) - anonymous [neregistrovani]

,

Pokusavaju da uvedu njihovu paravojnu formaciju OVK u legalne tokove.

(četvrtak, 13. sep 2018, 17:59) - MAKI [neregistrovani]

kosovo

Vojska Srbije je sposobna da odbrani svoju zemlju od bilo kog neprijatelja

(četvrtak, 13. sep 2018, 17:54) - anonymous [neregistrovani]

Vojska

Samo snovi ali zasigurno nikad ostvareni.