Vučić: Sve jasnije da će se teško doći do rešenja za KiM

Predsednik Aleksandar Vučić je poručio da oni koji traže ništa, a raduju se da dobijemo "veliko ništa", mogu da nastave da likuju i da se raduju, jer sve ide u pravcu da Srbija ne dobije ništa.

"Očekivao sam da će naši politički protivnici u Srbiji organizovati slavlje. Dobili su izjave da se neće menjati granice. Rekli su to iz Evrope, Albanci i drugi. Zaboravili su samo da kažu našem narodu da se tu govori o tome da se ne menjaju granice nezavisnog Kosova", rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu gde je sa komesarom EU Johanesom Hanom svečano otvorio Žeželjev most.

"Obmanjivali su naš narod", primetio je i dodao da nije istina ono što govore njegovi politički protivnici kada kažu "Kačanik je srpski i biće zauvek srpski".

Vučić je istakao da su ti i takvi namerno radili na celovitosti Kosova, a da su se samo pravili da štite naše nacionalne interese.

Dodao je da je sve jasnije da će biti teško doći do rešenja, ali da će Srbija nastaviti da bude spremna na kompromise i traži šta je pravično, racionalno za srpsku državu.

"Oni koji traže ništa, a raduju se da dobijemo veliko ništa, neka nastave da se raduju, sve ide u pravcu da Srbija ne dobije ništa", rekao je Vučić..

Napomenuo je da su nas oni doveli dotle time što su ćutali 2008, kada je Kosovo priznato, što su to pitanje 2009. izbacili iz UN, i išli 2010. na sramnu predstavu u Međunarodnom sudu pravde, gde su dali legitimitet kosovskoj nezavisnosti, a 2011. postavili carine i policijske punktove između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku.

"Danas kažu da to treba da se sačuva, da ne treba da se sruši. Ne razumem one koji su dobronamerni, kako su mogli da poveruju u te priče", dodao je predsednik.

Vučić je istakao da je, kada se pogleda za šta se zalažu Plenković i Zvizdić, svima jasno ko se u stvari zalaže i bori za očuvanje naših nacionalnih i državnih interesa.

"Kineski partner za RTB 'Bor' - izuzetan rezultat"

Predsednik je izjavio da je pronalaženje strateškog partnera za RTB "Bor" izuzetan rezultat i da je taj rezultat postignut u prvom pokušaju.

Vučić je u vezi sa nekim kritikama na račun jučerašnje odluke o strateškom partneru za RTB "Bor", rekao da je veoma srećan zbog građana i tog grada i Majdanpeka, Zaječara, Kladova, Boljevca... i čestitao građanima na veličanstvenoj investiciji.

Upitao je i kako neko može uopšte i šta može da kritikuje, uz podsećanje da su ti koji kritikuju četiri puta pokušavali da prodaju rudarski basen, a da se niko nije javljao, jer je stanje bilo loše i država loše funkcionisala.

"Mi jednom, i napravili izuzetan rezultat", rekao je Vučić.

Ukazao je da je velike probleme pravilo to preduzeće i da dugove koje je to preduzeće pravilo više nećemo imati.

Prema njegovim rečima, Kinezi su najmoćniji i uveliko kontrolišu svetsko tržište bakra, a vest o strateškom partneru je velika stvar za ceo istok Srbije.

Kaže i da se nada da će to zaustaviti odlazak življa iz tih krajeva pa čak i povratak onih koji su ranije otišli.

Naglasio je i da je to toliko divna vest da se i ne osvrće na "gluposti" onih koji su pored ostalog hteli i da ukidaju rudnik bakra.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи