Dačić i Đurić sa Bratuom o situaciji na KiM

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu, ambasadorom Janom Bratuom, o aktuelnoj situaciji na KiM i pitanjima od značaja za aktivnosti Misije. Sa Bratuom je razgovarao i šef Kancelarije za KiM Marko Đurić koji je rekao da ni 1.938 dana od trenutka kad je u briselskom dijalogu postignut dogovor, Priština nije uradila ništa na formiranju Zajednice srpskih opština.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu, ambasadorom Janom Bratuom, o aktuelnoj situaciji na KiM i pitanjima od značaja za aktivnosti Misije.

Obostrano je konstatovan značaj delovanja Misije u skladu sa njenim mandatom i statusnom neutralnošću..

Takođe je konstatovana, kako se navodi, i potreba doslednog i sistematskog praćenja poštovanja ljudskih prava i zajednica, kao i jačanje aktivnosti Misije u tom smeru.

I direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je razgovarao sa Bratuom. Srbija će još intenzivnije nastaviti da politički, ekonomski, ulaganjem u infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, istakao je Đurić na sastanku.

Sa Bratuom je razgovarao i o neophodnosti poštovanja i unapređenja ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Sagovornici su razmenili mišljenja o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na KiM i složili se da je potrebno nastaviti rešavanje otvorenih pitanja dijalogom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Đurić je konstatovao da ni 1.938 dana od trenutka kad je u briselskom dijalogu postignut dogovor, Priština nije uradila ništa na formiranju Zajednice srpskih opština.

broj komentara 0 pošalji komentar