Dačić i Đurić sa Bratuom o situaciji na KiM

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu, ambasadorom Janom Bratuom, o aktuelnoj situaciji na KiM i pitanjima od značaja za aktivnosti Misije. Sa Bratuom je razgovarao i šef Kancelarije za KiM Marko Đurić koji je rekao da ni 1.938 dana od trenutka kad je u briselskom dijalogu postignut dogovor, Priština nije uradila ništa na formiranju Zajednice srpskih opština.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu, ambasadorom Janom Bratuom, o aktuelnoj situaciji na KiM i pitanjima od značaja za aktivnosti Misije.

Obostrano je konstatovan značaj delovanja Misije u skladu sa njenim mandatom i statusnom neutralnošću..

Takođe je konstatovana, kako se navodi, i potreba doslednog i sistematskog praćenja poštovanja ljudskih prava i zajednica, kao i jačanje aktivnosti Misije u tom smeru.

I direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je razgovarao sa Bratuom. Srbija će još intenzivnije nastaviti da politički, ekonomski, ulaganjem u infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, istakao je Đurić na sastanku.

Sa Bratuom je razgovarao i o neophodnosti poštovanja i unapređenja ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Sagovornici su razmenili mišljenja o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na KiM i složili se da je potrebno nastaviti rešavanje otvorenih pitanja dijalogom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Đurić je konstatovao da ni 1.938 dana od trenutka kad je u briselskom dijalogu postignut dogovor, Priština nije uradila ništa na formiranju Zajednice srpskih opština.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво