Državni vrh Srbije nudi pomoć Grčkoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je izraze najdubljeg saučešća predsedniku i premijeru Grčke, Prokopisu Pavlopulosu i Aleksisu Ciprasu, i ponudio pomoć Srbije u savladavanju vatrene stihije. Telegrame saučešća uputili su i predsednice Vlade i Skupštine Ana Brnabić i Maja Gojković, kao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vučić je u poruci grčkim zvaničnicima istakao da nas je duboko potresla tragična sudbina stradalih u požarima u atinskoj regiji.

"Primite moje iskreno saučešće povodom žrtava vatrene stihije koja besni u okolini Atine. Duboko nas je potresla tragična sudbina stradalih. Dok nas priroda još jednom podseća da nismo dovoljno jaki da se odupremo njenoj sili, grčki vatrogasci i spasioci ulažu nadljudske napore suprotstavljajući joj se", naveo je Vučić.

Istakao je da je Srbija spremna da, u okviru svojih mogućnosti, pritekne u pomoć.

"Molim Vas da izraze mog saosećanja prenesete porodicama žrtava, a povređenima želje za brzi oporavak", navodi se u Vučićevoj poruci.

Telegram saučešća premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu uputila je i Predsednica Vlade Ana Brnabić.

"U ime Vlade Srbije i u svoje ime, izražavam najdublje saučešće vama i porodicama nastradalih u katastrofalnim požarima", navela je premijerka.

Brnabićeva je predsedniku Vlade Grčke poručila da Srbija, kao iskren prijatelj, saoseća sa narodom Grčke u tim teškim trenucima.

"Nadam se da ćete naći snage i pružiti podršku onima koji su izgubili svoje najmilije, a povređenima želim brz oporavak. Srbija je uz vas", navodi se u telegramu Brnabićeve.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća predsedniku Parlamenta Grčke Nikolaosu Vucisu.

"Sa tugom smo primili vest o tragičnoj sudbini stradalih u vatrenoj stihiji, koja je zahvatila okolinu Atine. U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u lično ime, upućujem Vama, članovima Parlamenta i građanima Republike Grčke iskreno saučešće. Molim Vas da u ovom teškom trenutku primite izraze solidarnosti i prijateljske podrške, kao i da prenesete duboko saučešće porodicama nastradalih, koji su pretrpeli nenadoknadiv gubitak", poručila je predsednica Skupštine Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća ministru nacionalne odbrane Republike Grčke Panosu Kamenosu povodom žrtava stradalih u velikim požarima u okolini Atine.

"Katastrofalni požari koji su zahvatili područje Atine i u kojima su izgubljeni ljudski životi podsetili su nas opet na nepredvidljivost i snagu prirode, ali i spremnost vatrogasaca i spasilaca da im se suprotstave i umanje žrtve i štetu", navedeno je u telegramu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво