Saučešće Vučića japanskom caru povodom žrtava poplava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo saučešća japanskom caru Akihitu, povodom velikog broja žrtava u poplavama i klizištima u toj zemlji.

"Duboko nas je potresla tragična sudbina ljudi stradalih u poplavama, koje su pogodile Japan. Dozvolite mi da Vama i porodicama poginulih uputim iskreno saučešće, kao i da izrazim saosećanje sa onima koji još tragaju za svojim najbližima", navodi se u pismu saučešća predsednika Vučića.

"Teško je predvideti ovakve katastrofe i zaustaviti nemilosrdnu snagu prirode, ali ako Srbija, kao mala zemlja i veliki prijatelj Japana, može da pomogne na bilo koji način, spremni smo da, u okviru svojih mogućnosti, to i učinimo. Mi ćemo zauvek, sa velikom zahvalnošću, pamtiti pomoć koju je Japan pružio Srbiji posle poplava 2014. godine", piše u pismu saučešća. 

Najmanje 100 osoba je poginulo, više od 60 se vodi kao nestalo, a oko 5,9 miliona građana u 19 okruga je prisiljeno da napusti domove, nakon što su rekordne kiše pogodile jugozapadne delove Japana, izazivajući poplave i klizišta.

broj komentara 9 pošalji komentar
(ponedeljak, 09. jul 2018, 19:29)
anonymous [neregistrovani]

Japan

Iskreno saucesce!

(ponedeljak, 09. jul 2018, 19:21)
anonymous [neregistrovani]

slika

Srbija saoseća sa narodom Japana. Katastrofalne poplave uz ogromne ljudske gubitke. U poslednjih nekoliko godina, Japan je mnogo puta bio na udaru prirodnim nedaćama.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 17:04)
Fudbaler [neregistrovani]

Japan

Тешко је предвидети овакве катастрофе и зауставити немилосрдну снагу природе, али ако Србија, као мала земља и велики пријатељ Јапана, може да помогне на било који начин, спремни смо да, у оквиру својих могућности, то и учинимо. 5 милиона људи биће измештено и евакуисану, Јапан последњих деценија трпи велике катастрофе, од полава, земљотреса, па преко нуклеарних катастрофа.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 12:01)
mial [neregistrovani]

j

Velika tragedija, iskreno saučešće

(ponedeljak, 09. jul 2018, 10:49)
Anchy [neregistrovani]

:))

Cela Srbija je uz prijateljski narod Japana!

(ponedeljak, 09. jul 2018, 10:32)
Iznogud [neregistrovani]

Karolina

U ovakavim prirodnim katastofama ljudski je posedovati empatičnost, razumevanje, i pomoć, koliko ko može. Iskreno saučešće.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 09:51)
Dragan [neregistrovani]

Dragan@gmail.com

Iskreno saučešće Japanu,povodom velike tragedije koja ih pogodila.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 09:43)
Jovan [neregistrovani]

Saucesce

Nazalost mi u Srbiji znamo sta znaci borba sa poplavom i kako je tesko nositi se sa bolom za izgubljenim narodom. Japanu iskreno saucesce za sve nastradale.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 09:37)
Lola [neregistrovani]

Саучешће Вучића јапанском цару поводом жртава поплава

Protiv prirode se ne moze! Iskreno saucesce porodicama nastradalih!