Saučešće Vučića japanskom caru povodom žrtava poplava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo saučešća japanskom caru Akihitu, povodom velikog broja žrtava u poplavama i klizištima u toj zemlji.

"Duboko nas je potresla tragična sudbina ljudi stradalih u poplavama, koje su pogodile Japan. Dozvolite mi da Vama i porodicama poginulih uputim iskreno saučešće, kao i da izrazim saosećanje sa onima koji još tragaju za svojim najbližima", navodi se u pismu saučešća predsednika Vučića.

"Teško je predvideti ovakve katastrofe i zaustaviti nemilosrdnu snagu prirode, ali ako Srbija, kao mala zemlja i veliki prijatelj Japana, može da pomogne na bilo koji način, spremni smo da, u okviru svojih mogućnosti, to i učinimo. Mi ćemo zauvek, sa velikom zahvalnošću, pamtiti pomoć koju je Japan pružio Srbiji posle poplava 2014. godine", piše u pismu saučešća. 

Najmanje 100 osoba je poginulo, više od 60 se vodi kao nestalo, a oko 5,9 miliona građana u 19 okruga je prisiljeno da napusti domove, nakon što su rekordne kiše pogodile jugozapadne delove Japana, izazivajući poplave i klizišta.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се