Bugarski predsednik Rumen Radev u Beogradu

Ispred Palate "Srbija" organizovan je svečani doček za predsednika Bugarske Rumena Radeva, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Dvojica predsednika su, nakon svečanog dočeka, počela sastanak u četiri oka, kojem su se kasnije pridružile i delegacije dve zemlje.

Vučić i Radev su se nakon toga obratili novinarima, porukom da su odnosi dve zemlje sve bolji i da Srbija ima podršku Bugarske na putu ka EU.

Kasnije u toku dana predsednici će prisustvovati otvaranju izložbe "Primenjena nostalgija". 

Predsednik Bugarske se u Beogradu sastao i sa premijerkom Anom Brnabić, a u planu je i sastanak sa predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Sutra, drugog dana posete, Vučić i Radev boraviće u Dimitrovgradu.

Planirani su sastanak sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine, potom polaganje venaca na spomenik "Pametnik" na Neškovom brdu, ceremonija polaganja kamena temeljca za spomenik "Sveti Kirilo i Metodije" i obilazak radova na petlji "Dimitrovgrad zapad". 

Ovo je drugi susret dvojice predsednika za četiri meseca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво