Kozarev: Priština beži od dijaloga

Neistina je da Beograd ne sprovodi bilo šta, a jedino je tačno da Priština beži od dijaloga i da je spremna da razgovara isključivo sama sa sobom, kaže zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

"Beograd je ispunio sve obaveze preuzete Prvim briselskim sporazumom, a Priština i njen glavni pregovarač Avni Arifi izgovorima uporno nastoje da nađu opravdanje za jednostrano izbegavanje nastavka dijaloga", rekao je Dušan Kozarev.

Iako Priština navodi da nastavak dijaloga nije koristan, Beograd naglašava da je dijalog, ne samo koristan, već i neophodan, jer sve drugo nas vodi korak unazad, u destabilizaciju i pogoršanje situacije na terenu, navodi se u saopštenju .

"Priština je jednostranost i nekooperativnost usvojila kao model ponašanja, i potrebno je pronaći efikasan odgovor na takvu pregovaračku strategiju kako bi nastavak dijaloga bio moguć", zaključio je Kozarev.

Delagacija Prištine dolazi danas u Brisel na "redovnu razmenu stavova u okviru dijaloga" sa Beogradom, a glavni pregovarač Prištine u tehničkim razgovorima, Avni Arifi, najavio je da će od evropskih posrednika tražiti da se razgovara i o energetici, a ne da se fokus stavlja na formiranje Zajednice srpskih opština.

"Tražili smo da razgovaramo o energetici, jer je to akutno pitanje za nas i insistiraćemo na predstojećim sastancima u Briselu da se na svakoj debati počne energetikom, insistiramo na sprovođenju sporazuma o energetici, koji je potpisan i o kome nema razgovara, on jednostavno mora biti realizovan... Nećemo dozvoliti da samo zbog jednog sporazuma imamo selektivan pristup", naveo je Arifi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво