Делегација Приштине сутра у Бриселу на "редовној размени ставова"

У Европској служби за спољне послове "Танјугу" је потврђено да делагација Приштине долази сутра у Брисел на "редовну размену ставова у оквиру дијалога" са Београдом.

Главни преговарач Приштине у дијалогу са Београдом Авни Арифи најавио је да ће приштинска делегација 18. јуна допутовати у Брисел и представити активности и достигнућа приштинских институција на примени Бриселског споразума.

Танјуг из европских дипломатских извора сазнаје да је у питању билатерални састанак приштинске делегације и посредника ЕУ, коме не присуствује делегација Београда.

У Бриселу се наводи и очекивање да ће се у наредне две недеље, до краја јуна, одржати нова рунда техничких, али и разговора на високом политичком нивоу између председника Александра Вучића и Хашима Тачија.

Главни преговарач Приштине у техничким разговорима Авни Арифи најавио је да ће од европских посредника тражити да се разговара и о енергетици, а не да се фокус ставља на формирање Заједнице српских општина.

Из ЕУ, већ дуже време наводе да су предмет разговора техничког дијалога "сви непримењени споразуми", међу којима формирање Заједнице српских општина представља највећи део Бриселског споразума.

број коментара 30 пошаљи коментар
(понедељак, 18. јун 2018, 09:45)
anonymous [нерегистровани]

Rezolucija 1244...

...tesko se Srbiji...Srbi u Srbiji,probudite se,ako hocete!

(понедељак, 18. јун 2018, 08:26)
Mara [нерегистровани]

Kompromis

Srbija je vise puta dokazala svoju spremnost na dijalog i kompromis. Ocekujem da ce Pristina pod uticajem Brisela konacno poceti da primenjuje sporazum o Zajednici srpskih opstina.

(понедељак, 18. јун 2018, 08:21)
anonymous [нерегистровани]

Delegacija Pristine

Redovnoj razmeni stavova? Ocigledno postoji problem u realnom definisanju stvari. Delegacija Pristine odlazi na redovno podnosenje izvestaja i primanje novih instrukcija, od... pa znate, onih koji su gore. Kada ce se ispuniti obecano formiranje ZSO??? Kakva energetika, o cemu oni pricaju?

(понедељак, 18. јун 2018, 07:55)
Radmila [нерегистровани]

Kosovski problem

Kako najveći deo Briselskog sporazuma jeste stavka formiranja Zajednice srpskih opština, iskreno se nadam da će dijalog biti fokusiran upravo na to!

(понедељак, 18. јун 2018, 07:50)
sanja [нерегистровани]

s

Pristina mora da se pridrzava sporazuma.

(понедељак, 18. јун 2018, 07:50)
Milan [нерегистровани]

dijalog

Dogovor neki mora biti postignut, bez obzira na sve. Srbija je jasno dala do znanja da je spremna na dijalog i kompromis.

(понедељак, 18. јун 2018, 07:31)
kiki [нерегистровани]

kaca

Nisam sigurna da je ovo bas dobro za Srbiju.

(понедељак, 18. јун 2018, 07:30)
Tina [нерегистровани]

Da da

Idu na redovne konsultacije, jel nista ne rade a da se prvo ne konsultuju sa Briselom.

(понедељак, 18. јун 2018, 07:23)
aca [нерегистровани]

Делегација Приштине сутра у Бриселу на "редовној размени ставова"

Priština odlazi u Brisel na novi dogovor,a ni stari još nisu ispoštovali?!?

(понедељак, 18. јун 2018, 07:16)
riki [нерегистровани]

riki

Igraju kaoo zapad svira