Dačić: Velika stvar što JS ima kancelariju u Paraliji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je u Paraliji večeri sa privredno-političkom delegacijom Jagodine koju predvodi predsednik Skupštine tog grada Dragan Marković Palma.

Večeri su, uz 350 Jagodinaca koji se nalaze u petodnevnoj poseti ovom letovalištu u Grčkoj, prisustovali i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i brojni poslovni ljudi iz Paralije i mesta Katarini, čiji je Marković počasni građanin.

Dačić je ovom prilikom ocenio da su Rusija i Grčka najveći prijatelji Srbije u svetu i istakao da Grčka nije priznala tzv. nezavisno Kosovo. Napomenuo je i da se u Grčkoj nalaze brojni srpski hramovi, u Grčkoj je Hilandar, u Grčkoj je "Plava grobnica" i najviše grobova srpskih junaka iz Prvog svetskog rata.

"Mi smo, sa našim koalicionim partnerima iz Srpske napredne stranke, poslednjih godina mnogo uradili za našu zemlju i Srbiju nećemo dati ni za šta", poručio je Dačić.

Zahvalio je Markoviću na organizaciji putovanja i dodao da je lepo u Grčkoj, ali kaže da je ipak najlepše u našoj zemlji.

Dačić je najavio da će Marković uskoro i zvanično biti počasni konzul Grčke, a konzulat će biti u Jagodini, gde će ga zajedno otvoriti.

Dačić je ocenio i da je "velika stvar to što Jedinstvena Srbija već četvrtu godinu ima kancelariju u Paraliji".

Dodao je i da Marković ima dobre ideje, kao što su Akva park, ZOO vrt, Muzej voštanih figura i ocenio da bi Srbija trebalo da se ugleda na njega, napominjući da u Srbiji ima mnogo sposobnih ljudi, ali da im ponekad manjkaju ideje.

Marković je obećao da će "Dačić biti počasni građanin Jagodine koji se proglašava na Dan oslobođenje grada od fašizma, 17.oktobra. Političko-privredna delegacija Jagodine u kojoj su i medicinski radnici, radnici u predškolskim ustanovama, članovi KUD i Ženskog rukometnog kluba, penzioneri, studenti, posetu Paraliji završavaju sutra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво