Jovanov: Jeremić ne može nikog da obmane o svom ugledu

Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Milenko Jovanov pozvao je Vuka Jeremića da se "okane laganja" i istakao da predsednik Aleksandar Vučić ne može da odgovara zbog povrede Jeremićeve časti i ugleda, jer niko, pa ni Vučić, "ne može da povredi nešto što ne postoji".

"Nikoga ne može da zavara i obmane, jer je sada svima jasno i ko je i šta je i koliki mu je ugled i ko su mu pajtaši i finansijeri. I neka ne preti kako će da ide do Strazbura. Neka ode za početak do Njujorka da obiđe kolege i poslovne partnere u pritvoru. Ako sme", naveo je Jovanov, saopštio je SNS.

Prema njegovim rečima, Jeremić je izgleda još uvek "mamuran od šenlučenja" po svetu i "izuvanja alkoholom", jer se, kako kaže, "jedino tako mogu objasniti sve laži, gluposti i budalaštine koje je danas izrekao, počev od snage njegove kombi-organizacije koju je kupio od Miroslava Aleksića iz Trstenika, pa do pretnji tužbama predsedniku države".

"Ali zato i te kako postoje Jeremićevi pajtaši Patrik Ho i Šeik Tidijan Gadio i nalaze se u zatvoru u Njujorku zbog optužbi za međunarodno mešetarenje, korupciju i kriminal. Postoji i činjenica da je CEFC, fond jednog od njegovih pajtosa, jedan od najvećih donatora Jeremićevog CIRSD, kome je dva puta godišnje uplaćivao pare", rekao je Jovanov.

Isti fond je, dodaje Jovanov, "u periodu od 2013. do 2017, a prema podacima Poreske uprave, uplatio Vuk Jeremić PR Agenciji za konsalting 1.3 miliona dolara".

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je ranije danas da je ta stranka najjača opoziciona politička organizacija, ali i najavio da će podneti tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je rekao, povrede časti.

Jeremić tvrdi da je napad na njega lično došao od predsednika Republike, koji ga je nazvao "šefom međunarodne lopovske bande".

broj komentara 0 pošalji komentar