Јеремић: Народна странка је најјача опозициона организација, тужићу Вучића

Председник Народне странке Вук Јеремић објавио је да је та странка најјача опозициона политичка организација, али и најавио да ће поднети тужбу против председника Србије Александра Вучића због, како је рекао, повреде части.

Јеремић је на конференцији за новинаре навео да сва истраживања показују да је странка коју води најјача опозициона странка, да бележи констанстан раст, али и оценио да су због тога на ту странку учестали медијски напади.

Према његовим речима, други разлог тих медијских написа је тај да се скене пажња са чињенице да Синиша Мали постаје нови министар финансија.

Јеремић тврди да је напад на њега лично дошао од председника Републике, који га је назвао "шефом међународне лоповске банде".

Он каже да је на тај начин квалификован без иједног доказа од стране председника Србије.

Јеремић додаје да је одлучио да тужи председника Србије за повреду части и да ће то учинити пред домаћим судовима, а ако не буде адекватног одговора, додао је, спреман је да иде до Стразбура.

На питање новинара какве су пословне везе ЦИРСД, који он води, са људима који су ухапшени у Америци - Патрију Хоу и шеику Тидијану Гадиоу - Јеремић је рекао да никаквих пословних веза ту нема, да се ЦИРСД бави научним радом и није укључен у пословне токове.

Како је рекао, не демантује да познаје те људе, али чиме се они баве у свом послу и приватном животу није део онога што ЦИРСД ради.

Председник Србије Александар Вучић рекао је у петак да су у САД ухапшени људи познати као блиски сарадници Вука Јеремића, и да је ту реч о "озбиљној међународној банди лопова предвођеној Јеремићем".

Медији су претходно писали да је реч о Патрију Хоу и шеику Тидијану Гадиоу, који су ухапшени у корупционистичкој афери у САД, а који су, како наводе блиски сарадници Јеремића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се