Vučić: Bez rešenja za Kosovo, prva kriza će nas uništiti

U intervjuu "Fajnenšel tajmsu", predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da je "opsednut" Kosovom i da bez rešenja tog problema sve što je do sada ostvario neće biti održivo.

Fajnenšel tajms piše da Vučić, kako bi se Srbija kvalifikovala za članstvo u EU, prvo mora da reši status Kosova.

"Opsednut sam Kosovom. Ukoliko ne rešimo taj problem, sve što smo do sada postigli neće biti održivo. Prva kriza bi nas uništila", rekao je Vučić.

Fajnenšel tajms podseća da je predsednik Srbije počeo političku karijeru kao ultranacionalista, ali i da je 2008. godine sa grupom kolega raskinuo saradnju sa "radikalnim srpskim nacionalističkim ideologom Vojislavom Šešeljom" i formirao Srpsku naprednu stranku.

Danas, piše Fajnenšel tajms, Vučić podržava članstvo u EU kao katalizator promena i konačni dokaz da je Srbija pobegla iz noćne more Miloševićevih godina.

"Još jedan rat bi uništio zemlju i budućnost srpskog naroda zauvek", rekao je Vučić.

Naveo je i da on nije peti stub Vladimiru Putinu u Evropi i da je ruskom predsedniku jasno rekao da Srbija ostaje na evropskom putu.

Kaže da ne učestvuje u takmičenju za što veću popularnost i da nema potrebu da bude voljen i prihvaćen.

"Srbija je proizvela više istorije nego što može da prihvati", konstatuje predsednik Vučić u intervjuu Fajnenšel tajmsu i navodi da je, kako je rekao Vinston Čerčil, "najvažnija stvar sačuvati mir i smirenost".

Povodom izjave Hašima Tačija da razmena teritorije ili podela Kosova i Metohije nikada nije bila tema i da se o tome neće ni razgovarati, predsednik je odgovorio da je teritorija upravo ono jedino što Albance interesuje

broj komentara 35 pošalji komentar
(utorak, 15. maj 2018, 23:41)
anonymous [neregistrovani]

... i ne samo Hrvatska....

EU je unistila sve nekadasnje zemlje istoka. A Hrvatska im je milo cedo, pa neka je izdrzavaju. Srbija treba mozda da uredi zemlju prema eu-uredjenjima, daleko bolje bi bilo urediti Srbiju prema uredjenju u Svajcarskoj i ostati svoj na svome - jer imamo na cemu.

(utorak, 15. maj 2018, 23:28)
anonymous [neregistrovani]

RE:Evroazijsku uniju

Gde si izmislio tu brojku? Bolje pogledaj sa kojim zemljama sa Zpada uopšte trgujemo i šta, a pre svga obrati pažnju da li sa nekom od zapadnih država imamo suficit u trgovini! Oni koji misle da će zadržati građane ulaskom u EU ili su mnogo naivni ili otvoreno i svesno lažu građane Srbije. Pogledajte Hrvatsku iz koje se dnevno iseljava na hiljade građana baš u tu EU. I kao to "pametnjakovići" misle da zadrže građane da ne odu iz Srbije ulaskom u EU kada se ukinu sve barijere odlaska!?

(utorak, 15. maj 2018, 20:31)
anonymous [neregistrovani]

Zadrzati mlade

Mislite da ce te zadrzati mlade ulaskom u EU kao mi u Hrvatskoj?
Sumnjam.

(utorak, 15. maj 2018, 19:59)
Andrej [neregistrovani]

Evroazijsku uniju

E Evroazijsku uniju? Sa kojom imamo razmenu ni 10%. I tako bi zadrzali mlade? Alal vera na predlogu

(utorak, 15. maj 2018, 19:15)
anonymous [neregistrovani]

Koje rešenje ?

Ama o kom rešenju je reč? Nikako da saznamo.

(utorak, 15. maj 2018, 19:00)
Njegos [neregistrovani]

Вучић: Без решења за Косово, прва криза ће нас уништити

Moze nas spasiti samo jedinstvo i sloga celog srpskog naroda .

(utorak, 15. maj 2018, 18:52)
anonymous [neregistrovani]

@ Bla bla bla

Не мора нико нигде да уводи Србију ако смо слободна, независна и суверена држава у складу са међународним правом. Статус КиМ је дефинисан рез.1244 УН и мора да се поштује док СБ УН не одлучи другачије.
А Устав Србије мора да се поштује јер то је владавина права. Ако не ваља Устав, то само народ може да мења на референдуму.
(Албанцима се нико не меша у то како уређују свој живот, али нико не може Србима са КиМ да ускрати елементарно људско право да су грађани Србије као и сви остали који Србију осећају својом државом)
Само мирољубива коегзистенција и без статусних опсесија.

(utorak, 15. maj 2018, 18:38)
anonymous [neregistrovani]

Srbija je neuništiva

A koja to kriza i u kom pogledu će da nas uništi? Vučiću, pojasni narodu to što govoriš?

(utorak, 15. maj 2018, 18:19)
Milica [neregistrovani]

@milica

Bilo je i mnogo tezih. Ne panicite. Jednom kad nesto predas onda je to izgubljeno zauvek, i kad jednom predas dolaze nove ucene i tome nema kraja.

(utorak, 15. maj 2018, 18:06)
anonymous [neregistrovani]

Strah

Ovakve izjave mene nece uplasiti. Protiv sam ovakvog razmisljanja.