Gojkovićeva sa predsednikom Kipra

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se sa predsednikom Republike Kipra Nikosom Anastasijadisom, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Maja Gojković i Nikos Anastasijadis su se saglasili da je tradicionalno dobre odnose, zasnovane na istorijskoj bliskosti i prijateljstvu dva naroda, važno dodatno unaprediti u brojnim oblastima, saopšteno je iz Kabineta predsednice Narodne skupštine.

Gojkovićeva je naglasila da je kiparski narod uvek imao razumevanja za srpski narod, koji je kroz istoriju prolazio kroz mnoge teškoće i navela da parlamentarci kao predstavnici građana dele osećaj iskrenog prijateljstva.

Predsednica Narodne skupštine je zahvalila predsedniku Kipra na doslednoj i principijelnoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, kao i na podršci našem stavu u vezi sa pokušajem "Kosova" da postane član međunarodnih organizacija i institucija, podsetivši na teško stanje srpskih svetinja i hramova na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Kipra je naglasio da prijateljstvo i bliske veze dva naroda zahtevaju da saradnja na svim nivoima bude čvršća i podvukao da će češći kontakti i susreti dovesti do najboljih rezultata.

Anastasijadis je zahvalio Srbiji na podršci koju daje Kipru, na poštovanju principa i prava i istakao da će stav te zemlje o Kosovu i Metohiji ostati nepromenjen, te da ne postoji mogućnost da Kipar prizna jednostrano proglašenu nezavisnost.

Anastasijadis je ukazao da njegova zemlja daje podršku i u evrointegracijama, ukazujući da Srbija naporno radi na tom putu i da je Kipar spreman da podeli i pomogne svojim iskustvom kako bi doprineo da Srbija postane deo porodice naroda EU.

Gojkovićeva je zahvalila na aktivnoj i kontinuiranoj podršci evropskim integracijama i stavu da je Srbiji mesto u porodici evropskih naroda i istakla da je za Skupštinu Srbije, koja ima značajnu ulogu u ovom zahtevnom procesu, značajno iskustvo parlamenta Kipra.

Gojkovićeva je ukazala da će predstojeća poseta predsednika parlamenta Kipra Demetrisa Silurisa Srbiji biti dobra prilika da se razmotre mogućnosti čvršće saradnje u konkretnim oblastima, navodeći da dva parlamenta imaju dobru saradnju i na multilateralnom planu u brojnim međunarodnim organizacijama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво