Đorđević i Skot: Spomenik Vudrou Vilsonu odraz prijateljstva

Želimo da čoveku koji je tokom Prvog svetskog rata snažno podržavao Srbiju odamo priznanje podizanjem spomenika u Beogradu, rekao je Zoran Đorđević na sastanku sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom o inicijativi za podizanje spomenika nekadašnjem američkom predsedniku Vudrou Vilsonu, koju je pokrenuo ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ministar Đorđević je podsetio na zasluge koje je za Srbiju imao Vudro Vilson.

"Želimo da čoveku koji je tokom Prvog svetskog rata snažno podržavao Srbiju i čijom zaslugom se pre 100 godina srpska zastava zavijorila na Beloj kući odamo priznanje i zahvalnost podizanjem spomenika u Beogradu", rekao je Đorđević.

Za ovu zamisao, dodao je, obezbeđena su finansijska sredstva i dobijena je saglasnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, ambasador Skot je zahvalio na odgovornom pristupu Ministarstva za rad prema ideji o očuvanju sećanja na prijateljske odnose koje su SAD i Srbija imali u periodu vladavine Vudroa Vilosona.

Ocenio je da je taj korak značajan u pokazivanju prijateljstva koje su države imale u istoriji.

Skot pohvalio pristup Srbije migrantskoj krizi

Ministar Đorđević je obavestio ambasadora Skota da je donet Pravilnik o postupanju sa maloletnim migrantima, koji se nalaze u Srbiji.

Đorđević je naveo da će Pravilnikom biti povećana kontrola i briga o maloletnim migrantima prilikom ulaska, boravka i izlaska iz naše zemlje.

"Cilj nam je da deca migranti u Srbiji nastave da imaju sve uslove za normalan život i nesmetano obrazovanje", istakao je ministar uz napomenu da će sa maloletnim migrantima u svakodnevnom kontaktu biti kompletan tim stručnih lica u institucijama koja su prilagođene za njihov smeštaj.

Skot je pohvalio pristup Srbije u kontinuiranoj brizi o migrantskoj populaciji, imajući u vidu da se Srbija pokazala kao pouzdan partner i da i dalje predstavlja najbolji primer za rešavanje migratornih pitanja i socijalne inkluzije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво