Skupština o amandmanima na finansijske zakone

Poslanici Skupštine Srbije razmatrali su amandmane na set finansijskih zakona.

Današnju raspravu obeležila je polemika poslanika DS-a i SRS-a tokom dela sednice kada parlamentarci postavljaju pitanja članovima vlade, ali i predstavnicima Skupštine Srbije.

U popodnevnom delu sednice, o amadmanima su uglavnom govorili poslanici SNS-a koji su samo na prvi predlog zakona, Predlog zakona o planskom sistemu Srbije, podneli 380 amandmana.

Poslanici su juče započeli razmatranje amandmana o Predlogu zakona o planskom sistemu Srbije.

Na dnevnom redu sednice je 20 tačaka, a pored Predloga zakona o planskom sistemu Srbije, poslanici će razmatrati u pojedinostima i izmene i dopune Zakona o deviznom poslovanju, kao i izmene i dopune Zakona o računovodstvu.

Poslanici razmatraju i dopune Zakona o reviziji, izmene i dopune Zakona o faktoringu, kao i izmene Zakona o poreskom postupku i administraciji.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost, izmene i dopune Zakona o akcizama, kao i izmene Zakona o igrama na sreću.

Pred poslanicima su, između ostaolog, i davanje garancije za izgradnju vetroparka "Kostolac", garancije za "Srbijagas", a tokom rasprave u načelu polemisalo se i o izmeni i dopuni Konvencije o privremenom uvozu.

Među tačkama je i potvrđivanje finansijskog ugovora za železničku prugu Niš–Dimitrovgrad kao i još nekoliko sporazuma.

Pored toga, na dnevnom redu je i izbor članova Državne revizorske institucije, organizacija rada Narodne skupštine i izbor člana Komisije za hartije od vrednosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи