Vučić danas i sutra u Mostaru i Trebinju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Mostaru i Trebinju. Srbija je ove godine zemlja partner Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, koji otvara srpski predsednik. To je najveća sajamska manifestacija u BiH, na kojoj se predstavlja više od 60 preduzeća iz Srbije.

Predsednik Vučić će danas posle podne stići u Mostar i najpre će imati sastanak s hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem.

Nakon toga, sastaće se s predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i Srba u tom delu BiH.

Vučić će, kako je planirano, sa predsednikom RS Miloradom Dodikom obići radove na obnovi Saborne crkve Svete Trojice, a potom će razgovarati sa episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

Sastaće se i sa predstavnicima srpskih udruženja i organizacija u Mostaru.

Sutra se predsednik Srbije sastaje s premijerom Bugarske, zemlje koja predsedava Evropskoj uniji, Bojkom Borisovom, posle svečanog otvaranja 21. Međunarodnog sajma privrede.

Kako RTS saznaje, srpski i bošnjački članovi Predsedništva BiH, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, neće prisustvovati otvaranju Sajma.

Dragan Čović je u intervjuu za RTS rekao je da očekuje mnogo od sajma u Mostaru i da je radostan da je na 21. sajmu zemlja partner Srbija.  

Dodao je da će razgovarati sa predsednikom Srbije o svim temama koje su ostale nedovršene i o tome kako pojačati privrednu saradnju. 

Vučić iz Mostara odlazi u Trebinje. Obići će radove na izgradnji vrtića "Srbija" i Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Na kraju posete Trebinju prisustvovaće svečanom otvaranju Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Republike Srbije u tom gradu.

U prošloj godini zabeležena je rekordna robna razmena između Srbije i BiH, koja je dostigla vrednost od 1,726 milijardi evra. Zajednički cilj je da se robna razmena poveća na dve milijarde evra u tekućoj godini.  

Uoči posete Mostaru, predsednik Srbije razgovarao je telefonom sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. Saglasili su se da su mir i stabilnost u regionu uslovi za sveobuhvatni napredak svih. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво