Vukosavljević: Ozbiljan propust, besmislen i pogrešan

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da to što mu nije dozvoljeno da na Kosovu i Metohiju poseti manastire i hramove predstavlja ozbiljan gaf i veliki propust koji ne doprinosi ukupnoj situaciji.

Kosovska policija je oko 11. 30 sati na administrativnom prelazu Jarinje onemogućila prolaz ministru Vukosavljeviću, iako je njegova poseta uredno najavljena.

"Mislim da se radi o jednom kapricu, koji je besmislen i pogrešan", rekao je Vukosavljević.

Dodao je da je sve bilo pripremljeno za posetu našim manastirima, kulturnoj baštini, pripremljeni pokloni za sestrinstva i bratstva koja u manastirima žive.

"Ova odluka zaista predstavlja jedan ozbiljan gaf i veliki propust i ne doprinosi ukupnoj situaciji. Bez obzira na ove trenutne okolnosti srpska kulturna baština na KiM sija jakim sjajem već više od 800 godina i nastaviće i u budućnosti", naglasio je Vukosavljević.

Kako je rekao, svi smo mi sazdani na temeljima te baštine, čitava naša država, naš identitet i to će tako nastaviti da bude i u budućnosti.

"Bez obzira kako se ko bude ponašao, mi ćemo nastaviti sa ovim pokušajima. Sa žaljenjem konstatujem da ova poseta nije uspela, ali u svakom slučaju ovo ništa ne znači i nastavićemo da pomažemo naš narod, naše crkve, manastire" poručio je ministar.

Ministar kulture danas i sutra trebalo je da obiđe manastire na KiM.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара