LSV: Srbija treba da ubrza aktivnosti na putu ka EU

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da je najava komesara za proširenje Johanesa Hana da bi 2025. godine moglo doći do novog talasa proširenja, i da su Srbija i Crna Gora trenutno u najpovoljnijoj poziciji, jasan signal da EU želi ovaj region u svom članstvu i da bi Srbija trebalo da ubrza svoje aktivnosti na tom planu.

LSV u saopsstenju navodi da je potrebna jasna strategija i ukazuje da ako želimo u Evropsku uniju 2025. godine, proces pregovora mora biti završen u narednih pet godina.

"Iako je predviđeni termin pomeren na 2025. godinu, i da mnogi smatraju da naša zemlja zaslužuje brže pristupanje, moramo biti realni i svesni svog napredovanja na putu evropskih integracija", navodi LSV, ali ističe da Srbija mora sprovestu potpunu reformu političkog sistema i približiti se standardima Evropske unije.

Prema oceni LSV, Srbija mora brže ispunjavati traženo i efikasnije postupati u svim oblastima koje su sadržane u pregovaračkim poglavljima.

"To je važno prevashodno zbog toga jer moramo postati uređeno društvo, a ne samo da bismo ispunili zahteve EU", navodi LSV u saopštenju koje je potpisala članica Predsedništva Maja Sedlarević.

Ta stranka ukazuje i da vlasti u regionu moraju uložiti napor u obezbeđivanju stabilnosti.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво