Stefanović: Teška i rizična poseta Vučića Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće Kosovo, to je uvek teška, rizična poseta i veliki bezbednosni izazov, ali se sa njim o toj temi ne može razgovarati, niti se može od te namere odvratiti, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Ubistvo Olivera Ivanovića ostavlja prostora za sumnju ko je sve mogao da učestvuje i čini tu posetu veoma složenom. Ali sa Vučićem se o toj temi ne može razgovarati, od te namere ga nikako ne možemo odvratiti, on ne razmišlja da li je njegova lična bezbednost ugrožena", rekao je Stefanović za Pink.

Naš posao je, kaže Stefanović, da učinimo sve što je moguće da zaštiti i njegova bezbednost i da bude zaštićena bezbednost Srba koji žive na KiM.

Predsednik Vučić na Kosovu će razgovarati sa ljudima, kaže Stefanović, hoće da čuje šta njih trenutno najviše opterećuje i želi da svojim prisustvom, ne samo unese mir, već i neku vrstu uverenja da ti ljudi nisu zaboravljeni.

"To je veoma važno. Vučić neće ići tamo na 15 minuta, da se slika, da izjavu i to je to, kao što mnogi rade. Ne samo što će to biti dva dana, on će ostati da razgovara, razgovaraće i severno i južno od Ibra, posvetiće to vreme svom narodu", rekao je ministar policije.

Stefanović kaže da predsednik Srbije želi da razgovara sa ljudima, da im kaže šta on može da uradi za njih, "šta je to što smo radili, radimo i što ćemo raditi za te ljude" i da svojim prisustvom, ne samo da unese mir, već i neku vrstu uverenja da nisu zaboravljeni.

"Morate da budete u kontaktu sa tim ljudima, da bi oni osetili vašu podršku. Predsednik je primao ovde delegacije Srba s KiM kada god je bilo teško, a takođe je išao tamo kad god je bilo teško i složeno. Kosovo je, kaže ministar, deo naše zemlje na kome trenutno nema pune nadležnosti, ali, bez obzira na to, vodi se računa o našem narodu koji tamo živi i nastaviće da se vodi računa.

Ubistvo Olivera Ivanovića, taj tragični čin, teroristički akt, prema Stefanovićevim rečima, čini ljude uznemirenim, osetljivim i povređenim i jedino što može ljude da umiri i brzo da vrati poverenje da je mirna situacija moguća, jeste brzo rešenje tog slučaja.

Stefanović je rekao da nema iskrene želje prištinskih vlasti da se na slučaju ubistva Ivanovića radi najprofesionalnije moguće i istakao da je potpuno nelogično odbijanje Prištine da organi iz Srbije pomognu u istrazi. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво