Građani se opraštaju od Olivera Ivanovića, Srbi na Kosmetu u šoku

Porodica i prijatelji Olivera Ivanovića noć su proveli u sedištu stranke koju je Ivanović vodio. Veliki broj poštovalaca od juče pali sveće i odaje poštu ubijenom. Za to vreme kosovska policija, kako kažu, formirala je poseban tim koji će se baviti istragom ubistva. U Prištini najavljuju da će, ako bude potrebno, pozvati i FBI. Predstavnici Srba u pokrajini kažu da je jučerašnje ubistvo u Kosovskoj Mitrovici uznemirilo i uplašilo građane.

Desetine ljudi iz Severne Mitrovice, sa severa Kosova, ali i iz centralne Srbije stajalo je noćas u redovima da oda počast Oliveru Ivanoviću.

Kako javlja izveštač RTS-a, građani nisu hteli da daju izjave jer su u stanju šoka i neverice. Ostavljaju sveće i cveće, kao i poruke. 

Telo Ivanovića biće prevezeno u 11 časova za Beograd, a očekuje se da će ga orgomna kolona vozila ispratiti do administrativne linije. Ivanović će sutra biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

Oliver Ivanović je ubijen juče ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Nalazi obdukcije su pokazali da je u njega pucano iz pištolja "duga devetka", a pogođen je sa šest hitaca.

Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je dogovoreno da se uputi pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi, dok je srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo predistražni postupak.

Direktor kosovske policije Špend Mađuni izjavio je da je formirana specijalna jedinica koja se bavi istragom ubistva Ivanovića.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da će, ukoliko bude potrebe, pozvati i FBI da se uključi u istragu ubistva lidera GI "Sloboda, demokratija, pravda".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара