Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u utorak

Nakon 13 meseci pauze zbog opstrukcije Prištine, tehnički pregovori Beograda i Prištine biće nastavljeni u utorak, potvrđeno je RTS-u u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.  

Reč je o trodnevnom sastanku, a teme razgovora biće primena postignutih sporazuma, Zajednica srpskih opština, sloboda kretanja i pravosuđe.

Da će pregovori biti nastavljeni u utorak, rekao je ranije danas za medije na albanskom jeziku vođa prištinske delegacije Avni Arifi.

"U narednim danima ćemo imati više informacija u vezi ovog susreta", dodao je Arifi.

Objasnio je da će dijalog sa Beogradom voditi kosovski predsednik Hašim Tači, dok će kosovska vlada imati veću ulogu u sprovođenju postignutih sporazuma.

Srpsku delegaciju predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Nakon Edite Tahiri, Priština do sada nije imala pregovarača, niti je u novoj vladi imenovala nekog ko će je predstavljati u briselskim pregovorima. Juče je Arifi imenovan za vođu prištinske delegacije u dijalogu sa Beogradom na tehničkom nivou.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 13. jan 2018, 19:33)
DDanonymous [neregistrovani]

Dijalog ili monolog cinovnika SAD i EU

Siguran sam da SAD i EU dolaze na ovaj sastanak da drze monolog i da nece prihvatiti nikakav dijalog sa Srbijom.SAD i EU smatraju da je krajnje vrijeme da se pitanje "nezavisnosti" KosMeta privede kraju i zato ce na dnevni red staviti samo jednu tacku,a to je "nezavisnost" KosMeta.Drugo ih nista nece zanimati a to bi da rijese sto prije jer vide da vrijeme ne radi za njih.Na Rez SB.UN 1244,na koju ce se Srbija pozvati,SAD i EU su postale alergicne i gadljive pa ce izbjegavati svaki razgovor po tom pitanju.Nudice sve i svasta,prijetice i pritiskace nase predstavnike,medjutim,nasi treba da ostanu mirni i da odbiju sve njihove prijetnje.Nama je jasno da ovo nisu 90-te god.XX vijeka kada im je sila bila jedini argument protiv Srba,R.Srpske i Srbije i kada su na sto stavljali onu poznatu floskulu "uzmi ili ostavi".KosMet je Srbija po svim zakonima,i ljudskim i Bozijim.