Авни Арифи, нови шеф косовских преговарача

Косовска влада именовала је Авнија Арифија за новог шефа преговарача током дијалога са Београдом, преносе приштински медији. Пре Арифија, косовске преговараче предводила је Едита Тахири.

Саветник косовског премијера Рамуша Харадинаја, Авни Арифи, преузеће дужност шефа преговарача у дијалогу са Београдом, који се у Бриселу води уз посредовање Европске уније.

Арифи важи за политичара блиског Харадинају, којем је био саветник и када је овај први пут сео у премијерску фотељу 2005. године, пре него што га је Хашки суд оптужио за ратне злочине.

"Политички дијалог предводи Тачи. Постоји ниво дијалога који је предводила Едита Тахири. Сада долазимо до осетљиве, завршне фазе дијалога. Влада је затражила да се именује шеф за преговоре, који ће бити у стању да прати и пренесе ток (дијалога) политичким доносиоцима одлука", рекао је Харадинај.

После одласка Рамуша Харадинаја у Хаг, Арифи је био остао на месту саветника премијера Бајрама Косумија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво