DJB pozvao Belog, Dveri i "Ne da(vi)mo Beograd" na razgovor o saradnji

Pokret Dosta je bilo pozvao je pokret Luke Maksimovića-Belog, Dveri i "Ne da(vi)mo Beograd" na razgovor o saradnji na beogradskim izborima, jer oni, kako kažu, pored DJB čine "istinsku opoziciju".

Dosta je bilo u saopštenju navodi da, iako postoje velike ideološke razlike i često dijametralno suprotne pozicije među tim političkim organizacijama, DJB prepoznaje da se radi o "poštenim ljudima koji žele istinsku promenu".

Kažu da su stvari oko kojih se slažu mnogo važnije od stvari oko kojih se ne slažu, te da izbori u Beogradu ne rešavaju spoljnopolitičke, već komunalne probleme.

Dodaju da su svesni da će "mnogi pokušati ovo da napadnu i izvrnu u priču o cenzusu" i kažu da DJB zna da nema problem sa cenzusom u Beogradu, ali da smatraju da nijedna lista koja ne može da pređe cenzus ne bi trebalo samostalno da izlazi na ove izbore.

"Zato i pokazujemo solidarnost. Nemamo luksuz da se glasovi građana ne prevedu u odbornička mesta koja će ih zastupati", dodaju u DJB-u.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" zahvalila se, međutim, na svom Tviter nalogu Pokretu Dosta je bilo na pozivu za razgovore o saradnji na beogradskim izborima i navela da će nastupiti samostalno, prenosi Fonet.

broj komentara 0 pošalji komentar