Polemika SNS-a i PSG o izboru članova GIK-a

Beogradski odbor Srpske napredne stranke demantovao je tvrdnju Pokreta slobodnih građana da je prilikom izbora članova Gradske izborne komisije prekršen zakon. Pokret slobodnih građana saopštio je da je Srpska napredna stranka, suprotno zakonu, izglasala većinu članova u Gradskoj izbornoj komisiji.

SNS, kao i do sada, radi sve u skladu sa zakonima i sastav Gradske izborne komisije oslikava pravo stanje odborničkih grupa u gradskom parlamentu, pa u skladu sa tim SNS ima sedam članova i predsednika, DS tri člana, SPS dva, PUPS jedan, Šapić jedan i Samostalni DSS jedan, navodi se u saopštenju SNS-a.

Dodaje se da SNS voli Beograd i brine o svim građanima.

"Beograd je moderan grad, koji se ubrzano razvija, u kome je samo za prethodne tri i po godine izgrađeno više od 550 kilometara novog asfalta, 396 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, uređeno je više od 200 fasada, a svakodnevno se privlače strane investicije i otvaraju nova radna mesta", stoji u saopštenju.

Pokret slobodnih građana saopštio je da je Srpska napredna stranka, suprotno zakonu, izglasala većinu članova u Gradskoj izbornoj komisiji.

Zakon o lokalnim izborima određuje da nijedna politička stranka ili stranačka koalicija ne može imati više od polovine članova u stalnom sastavu organa za sprovođenje izbora, a SNS od danas ima devet članova i predsednika petnaestočlane komisije, navodi PSG.

"Uprkos svemu, Beograđani, Beograđanke i opozicija će se izboriti za svoje glasove, a Pokret slobodnih građana garantuje da ćemo, nakon demokratskih promena, izgraditi institucionalnu državu", navodi se u saopštenju.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво