Skupština: Neka se CRTA kandiduje na izborima

Nevladina organizacija CRTA saopštila je da će zatamniti sajt "Otvoreni parlament", a na to iz Narodne skupštine poručuju da su zatečeni njihovom odlukom i ocenjuju da ta organizacija fingira protest i sprovodi očiglednu političku agendu.

Iz skupštine podsećaju da bi taj sajt morao da bude informativnog karaktera, ne samo po imenu i odredbama Mermornaduma o saradnji sa Narodnom skupštinom, koji obavezuje na poštovanje načela transparentnosti, već i po zamašnim sredstvima koje prima.

Ta sredstva se, kako se dalje navodi, daju da bi sajt bio na usluzi građanima i parlamentarizmu u Srbiji, a ne "pojedinačnim interesima i proizvoljnoj, obmanjujućoj i pristrasnoj proceni o parlamentarnim procedurama, pravima i obavezama".

Ocenjuje se da se pod oreolom "moralne brige" za demokratiju i njene vrednosti jasno zastupaju politikantski interesi.

"Pozivamo nevladinu organizaciju CRTA da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima i proveri svoju 'političku' platformu, umesto što pokušava da građane Srbije dovede u zabludu", ističe se u saopštenju.

Saopštenje iz parlamenta su potpisail predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, kao i potpredsednici Veroljub Arsić, Đorđe Milićević i Vladimir Marinković.

Organizacija CRTA saopštila je da sajt "Otvoreni parlament" do daljeg neće objavljivati informacije o aktivnostima poslanika, jer, kako kažu, usvajanje budžeta bez rasprave predstavlja urušavanje institucije parlamenta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво