SNP od danas u kampanji za beogradske izbore

Srpska narodna partija (SNP) najavila je da od danas počinje kampanju za beogradske izbore, a da će sa koalicionim partnerom SNS razgovarati o načinu izlaska na njih.

"Od danas krećemo u narod, u svaku opštinu i svaku kuću u Beogradu, od Lazarevca do Surčina. Učinićemo sve da se našim svakodnevnim radom i posvećenošću, razvoj Beograda nastavi", rekao je predsednik stranke i ministar u vladi Nenad Popović na konvenciji SNP-a u Beogradu.

On je istakao da njegova partija ima program, viziju, organizaciju i članstvo, te da će rešavati probleme Beograđana, kao i da nudi viziju Beograda kao digitalnog i pametnog grada gde je primena tehnoloških inovacija put za dobijanje efikasnijih i jeftinijih usluga u oblasti gradske uprave, javnog transporta, komunalnih preduzeća, zdravstvene zaštite i obrazovanja.

Ističe da njegov SNP ima prijatelje u najvećim gradovima, u Kini, Rusiji, zapadnoj Evropi, u SAD i da su u tim zemljama takve inovacije već primenjene.

"Prijatelji će nam rado pomoći, kroz transfer znanja i tehnologija, da te inovacije uspešno primenimo i u Beogradu", rekao je Popović i podvukao da SNP želi da Beograd učini centrom inovacionog preduzetništva na Balkanu.

Prema njegovim rečima, u glavnom gradu uskoro će početi gradnja najsavremenijeg srpsko- kineskog industrijskog parka.

"Vlada Srbije i ja kao ministar učinićemo sve da što brže, pored Pupinovog mosta u Borči, kao simbola prijateljstva srpskog i kineskog naroda, nikne park u kom će raditi najsavremenije kineske i svetske kompanije, koji će biti grad budućnosti i koji će otvoriti desetine hiljada novih radnih mesta", rekao je Popović.

SNP je sa partnerima, SNS-om, kaže Popović, formirala vladu Srbije koja, kako smatra, uspešno sprovodi reforme i čini da se Srbija menja na bolje u svakom pogledu, i da vlada, čiji je član, radi kao efikasan tim, dovodi nove investicije, rešava najvažnija infrastrukturna pitanja, premrežava državu auto-putevima, modernizuje pruge sa prijateljima Kinom i Rusijom, i ocenjuje da se "na svakom koraku oseća stabilnost i jasan plan".

"Beograd počeo da se menja, rekonsruisane su mnoge ulice, škole, zdravstvene uslove, građani imaju kontinuirane usluge, grade se novi hoteli, raste broj turista. Za nas u SNP, cilj je da se politika razvoja nastavi i da se nikada ne vrati vreme kada je glavni grad propadao. Beograd će zaista biti grad budućnosti", rekao je Popović.

Predsednica GO SNP Marija Radulović naglasila je da je ta partija posebno okrenuta starijim sugrađanima, te da SNP znanjem i iskustvom želi da doprinese da se zdravstvene i socijalne usluge približe običnom čoveku.

Smatra da ljudi koji žive u selima u prigradskim opštinama Beograda ne moraju da strepe da li će imati osnovnu medicinsku zaštitu, a poručuje da se ni mladi naraštaji ne smeju zaboraviti, te da glavni grad treba da postane grad inovacija, grad budućnosti, kao i da SNP radi na izgradnji takvog ambijenta.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво