Stefanović: Državni razlog ispred stranačkog

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik beogradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović kaže za RTS da je jučerašnja odluka stranke da parlamentarni izbori budu održani kada za njih bude vreme, u najboljem interesu Srbije. Očekuje da će tim SNS-a za redovne beogradske izbore biti predstavljen početkom naredne godine.

Nebojša Stefanović je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je on prvi govorio u prilog održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, kao i drugi ljudi u Predsedništvu Srpske napredne stranke, koja je juče odlučila da će parlamentarni izbori biti održani kad za njih bude vreme, a beogradski izbori redovno – u martu.

Međutim, napominje da su razmatrali i argumente predsednika stranke, i shvatili da je državni razlog ispred stranačkog.

Ističe da SNS glasove i poziciju ima najviše zahvaljujući radu i energiji lidera stranke Aleksandra Vučića.

Komentarišući stavove opozicije, Stefanović kaže da mu je bilo smešno da sluša njihove argumente.

To je, kaže, kakofonija različitih stavova koji se menjaju iz dana u dan.

"Mi smo doneli odluku koja je u najboljem interesu naše zemlje", smatra Stefanović.

Govoreći o izborima u Beogradu, Stefanović podseća da oni zakonski moraju da budu završeni do proleća.

Pretpostavlja da će početkom sledeće godine naprednjaci predstaviti tim za beogradske izbore i da će u njemu biti svi oni koji su najviše radili na tome da Beograd bude bolje mesto za život.

Kaže da će predstaviti građanima Beograda šta su uradili za četiri godine, navodeći izgradnju infrastrukture, rekordno nisku nezaposlenost.

Što se tiče mogućnosti formiranja zajedničke liste sa SPS-om na gradskim izborima, predsednik beogradskog odbora SNS-a kaže da o tome razgovaraju sa koalicionim partnerom sa kojim, kaže, imaju korektnu saradnju u Beogradu.

"Hoćemo da zajednički sa njima napravimo dogovor šta je najbolje za Beograđane", ističe Stefanović.

Komentarišući odnose sa BiH, čije će tročlano predsedništvo posetiti Beograd, Stefanović kaže da će Srbija nastaviti da štiti svoje interese ali i stabilnost u regionu.

"Mi hoćemo da u tom susretu prevlada korektna atmosfera", kaže Stefanović.

Međutim, napominje da posle Izetbegovićevih izjava ne može da vidi najsrdačnije odnose ali da žele da zajednički urade nešto za naš narod i zemlju.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво