Jovanović: Posmatrači OEBS-a dolaze na poziv vlasti

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović smatra da OEBS ne treba, niti će nadgledati beogradske izbore, dodavši da posmatrači te organizacije dolaze na poziv vlasti.

"Vi stvarno mislite da u ovom svetu danas neko može da nas doživi kao ozbiljne političare dok zapomažemo i prizivamo OEBS na lokalne izbore, i to posle parlamentarnih i predsedničkih, posle kojih nismo uložili nijedan prigovor na zapisnik. OEBS dolazi na poziv vlasti, i to je rečeno i Jeremiću, i Jankoviću, Raduloviću... moraćemo sami da rešavamo svoje probleme", rekao je Jovanović na konferenciji u sedištu stranke.

Kaže da ga ne iznenađuje polemika koja prati političku situaciju u zemlji, a posebno pominjanje vanrednih parlamentarnih izbora, koje ne doživljava kao Vučićev manevar kojim pokušava da ojača gradsku listu, već kao posledicu spoljnopolitičkog pritiska ili veliku pretnju evropskoj orijentaciji Srbije.

"Protiv sam vanrednih parlamentarnih izbora, ne zato što se plašim sa sudbinu LDP-a, nego zbog toga što vam je jasno da će Zapad vanredne izbore protumačiti kao distanciranje Srbije od posla od koga beži ili nije u stanju da uradi previše dugo", ocenio je Jovanović.

Napomenuo je da nema nikakav problem sa vanrednim parlamentarnim izborima, ali mu, kaže, ne pada na pamet da ide u "alibi koalicije svih repova DS-a", od Đilasa preko Jeremića, Borka Stefanovića, Šutanovca, Saše Jankovića.

LDP će, kaže Jovanović, ići samostalno i to zbog toga što "politika te stranke to diktira".

Na pitanje kako procenjuje šansu opozicije na beogradskim izborima, Jovanović kaže da je stepen nemoći opozicije izražen u toj meri da nije realno očekivati da će ljudi koji se ne slažu sa SNS-om biti spremni da izađu i podrže dezorjentisanu opoziciju "zguranu u jednu listu".

"Sa jedne strane imate Borka Stefanovića, a s druge Vuka Jeremića, imate onda Đilasa i Borisa Tadića i Jankovića u sredini, koji je rekao da nijedna stranka ne valja i nemate nikakvu zajedničku politiku. LDP ide sam i naša politika to diktira", rekao je Jovanović.

Napomenuo je da LDP želi da razgovara o načinima kojima će se obezbediti regularnost izbora.

"Spremni smo za dogovor sa svima o političkoj platfomi koja treba da ojača evropsku orijantaciju zemlje, da se postigne sporazum s kosovskim Albancima, da pomognemo uspostavljanje normalnih odnosa u BiH i regionu, stavimo tačku na 'rusku ambiciju da probleme Zapadu pravi tako to će nas gurati stalno u neke lokalne sukobe'", zaključio je Jovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво