SPS: Vlada nema alternativu, o izborima odlučuje SNS

Pitanje vanrednih parlamentarnih izbora nije pokrenula vladajuća koalicija, već pojedine opozicione političke stranke, a odluku o tome doneće najveća stranka u vladajućoj koaliciji SNS i njen lider Aleksandar Vučić, izjavio je šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević.

"Mi ćemo tu odluku podržati i poštovati", rekao je Milićević novinarima u parlamentu.

 

Međutim, navodi da je opšte poznat stav SPS-a da se ta stranka zalaže za redovne izborne cikluse, te da ne vidi razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali ih ne isključuje.

"Kao stranka sa jako puno iskustva i staža na političkoj sceni Srbije naravno da smo za izbore uvek spremni, ma kada oni budu bili", kaže Milićević, funkcioner SPS-a, stranke koja je u koaliciji sa SNS-om.

Naveo je da postoje svakodnevni pokušaji da se umanje i minimiziraju rad i rezultati rada Vlade Srbije što je, kaže, vidi se nemoguće, te da su u parlamentu svakodnevni pokušaji da se destabilizuje njegov rad, da se napravi haos i opstrukcija što je, dodaje, takođe nemoguće.

"Smatramo da vlada i vladajuća većina ne treba da gube vreme, već da ostanu posvećeni poslu za koji su preuzeli odgovornost, jer radeći tako radimo u najboljem interesu građana Srbije", rekao je Milićević.

Rezultati su na strani vlade, smatra Milićević i ističe da u prilog konstataciji da Vlada Srbije i vladajuća koalicija nemaju alternativu, s obzirom na reformski kurs vlade i rezultate njenog rada, privredni rast, nove investicije i radna mesta, povećanje plata i penzija.

"Sve su to stvari koje nemaju alternative", kaže Milićević.

Navodi da su pred nama svakako beogradski izbori, o kojim će, kaže, socijalisti razgovarati kada bude poznat termin njihovog održavanja.

"Jasno smo rekli šta su ciljevi SPS-a kada je reč o beogradskim izborima. Beogradu je potrebna politička stabilnost i politika kontinuiteta. Kada bude poznat termin održavanja izbora u Beogradu, razgovaraćemo unutar stranke, razgovaraćemo sa koalicionim parnterima iz SNS-a i doneti odluke koje će ići u pravcu realizacije tih ciljeva", kaže Milićević.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво