Jeremić: Beogradski izbori prva prilika za pobedu

Na osnivačkoj skupštini Narodne stranke Vuk Jeremić izabran je za predsednika u prisustvu 352 delegata. Narodna stranka usvojila program i statut. Jeremić rekao da će izbori u Beogradu, ako bude pameti, biti prva velika pobeda opozicije od 2012. godine.

"Ta pobeda je ostvariva ako razumni ljudi budu jedinstveni", rekao je Jeremić u obraćanju na osnivačkoj skupštini.

Jeremić kaže da će ta stranka do kraja godine biti spremna za izbore a da su prva prilika za pobedu beogradski izbori.

Tvrdi i da će pobeda u Beogradu biti početak kraja aktuelne vlasti ali i test sposobnosti Narodne stranke.

Kako je naveo, Narodna stranka će težiti pomirenju građanske i nacionalne Srbije.

"Takva podela je besmislena i štetna", rekao je Jeremić i naveo da ne postoji prva i druga Srbija već postoji "nedeljiva, naša, zajednička Srbija".

Narodna stranka ima konkretan, smislen i održiv plan za Srbiju koji će obezbediti veću zaposlenost i najmanje pet odsto godišnjeg rasta društvenog proizvoda, rekao je Jeremić.

Kao jednu od najvećih ličnih obaveza naveo je da želi da doprinese da svako u Srbiji ima pristup dobrom kvalitetnom obrazovanju, socijalnu zaštitu za sve građane, pristupačno i kvalitetno zdravstvo, pristojnu javnu i medijsku scenu.

Stranka će do kraja godine, najavio je on, biti spremna za izbore na svim nivoima.

Već danas, naveo je Jeremić, Narodna stranka ima odbore i delegate u više od 60 mesta širom Srbije.

Kako se navodi u saopštenju narodne stranke, jednoglasno su za potpredsednike izabrani Miroslav Aleksić (prvi potpredsednik), Siniša Kovačević, Sanda Rašković Ivić, Svetozar Čiplić, Zdravko Ponoš i Nikola Jovanović.

Saopšteno je da su među usvojenim programskim načelima moderna i razvojna ekonomska politika, pravna država i nezavisne institucije, pomirenje nacionalnog i građanskog u Srbiji, kao i vojna neutralnost zemlje.

Među programskim načelima je, kako kažu, i zahtev za depolitizaciju aparata službi bezbednosti u Srbiji, kao i potreba za donošenje zakona o lustraciji. 

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su predsednik PSG Saša Janković, lider Nove Srbije Velimir Ilić, iz DS-a Goran Ćirić, Pokreta za preokret Janko Veselinović, Levice Srbije Borko Stefanović, Zdrave Srbije Milan Stamatović, poslanik Đorđe Vukadinović...

Takođe su prisustvovali i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, a iz Crne Gore Nebojša Medojević.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво