Đurić pozvao Srbe da masovno izađu na izbore na KiM

Marko Đurić kaže za RTS da je hapšenje aktivista Srpske liste pritisak i pokušaj da se Srbi zastraše i poziva građane na KiM da što masovnije izađu na izbore i podrže očuvanje veza sa Beogradom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da se na lokalnim izborima na KiM može očekivati masovan izlazak i masovna podrška očuvanju veza sa Beogradom.

Vlada Srbije podržava samo Srpsku listu jer, za razliku od drugih delova Srbije, "na KiM prema institucijama u Prištini ne smemo da se delimo", ističe Đurić.

"Važno je da i sada izađemo što masovnije, da izađemo u najvećem mogućem broju, da pokažemo da nas ima", apeluje Đurić.

Da bi opstao, srpski narod prema Prištini mora da bude jedinstven, poručuje Đurić.

"Od toga kao prođu izbori danas zavisi da li ćemo i u kojoj meri moći da pomažemo i sačuvamo kao država i naše škole i naše bolnice i naše institucije", rekao je on.

Komentarišući jučerašnje hapšenje aktivista Srpske liste, Đurić ocenjuje da to nije slučajno, i dodaje da Prištini i možda delovima međunarodne zajednice ne odgovara srpsko jedinstvo i institucionalna veza sa državom Srbijom.

Kaže da oni žele da vide podeljenu i usitnjenu srpsku grupaciju i da podele Srpsku listu.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво