Sudije i tužioci sa severa Kosmeta nisu danas položili zakletvu

U kancelariji kosovskog predsednika danas nije bilo polaganja zakletve sudija i tužilaca sa severa Kosova.

Polaganje zakletve je bilo zakazano za 11 časova u kancelariji kosovskog predsednika.

Glavni kosovski tužilac Aleksandar Ljumezu je dopisniku RTS-a rekao da sudije i tužioci sa severa Kosova nisu došli i da će naredan termin za polaganje zakletve odrediti u kancelariji kosovskog predsednika.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je danas da EU žali zbog odlaganja primene Briselskog sporazuma o pravosuđu do čega je, kako kaže, došlo zbog zahteva Beograda.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je ranije danas rekao za RTS da očekuje da će do petka početi primena sporazuma o pravosuđu.

"Ovo je prvi put od 1999. da ćemo imati sud sa srpskom većinom, sa predsednikom suda Srbinom u Kosovskoj Mitrovici i Tužilaštvo sa srpskom većinom. Očekujem da će ovaj veliki i važan posao za srpski narod na KiM biti završen do petka, kao i svi preduslovi u smislu posebnih naknada za sudije i tužioce, o čemu će vlada doneti odluku", rekao je Đurić.

Ističe da je važno za Srbe na KiM da imaju pravnu sigurnost, kako na severu pokrajine, tako i u sredinama južno od Ibra, gde će biti stotine Srba zaposlenih u pravosuđu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво