Mirović u Briselu: Ukazali smo na put Srbije

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je delegacija Vojvodine, kroz direktne kontakte koje je u Briselu imala sa važnim evropskim regijama, uspela da ukaže na ukupan put Srbije.

"Zaista i kroz nastup predsednice Vlade pred poslanicima Evropskog parlamenta, ali i kroz direktne naše kontakte koje smo imali sa ovim važnim regijama, mislim da smo uspeli da ukažemo na ukupan put naše zemlje, na sve njene vrednosti, ali da, posebno kada je o Vojvodini reč, objasnimo mnoge stvari, potcrtamo one kvalitete koje Vojvodina ima i da jednostavno prikažemo Vojvodinu u pravom svetlu", rekao je Mirović za Tanjug.

Dodao je da se to videlo i večeras u kontaktima sa predstavnicima evropskih regiona Hesen, Lombardija, Umbrija, kao i Slavonsko-baranjske županije.

"Uvek na ovakvim sastancima i na skupovima kao što je Evropska nedelja regiona i gradova, ima onih koji nisu dovoljno informisani, koji imaju neka predubeđenja, koji se često vraćaju u prošlost. Naš zadatak je da budemo vidljivi, da argumentima branimo naše interese, da kroz afirmaciju naših vrednosti stvaramo mrežu prijatelja u Evropi i to smo činili u protekla dva dana", naglasio je Mirović.

Ukazao je da su gotovo svi pozvani na skup u Misiji Republike Srbije u Briselu, večeras došli – tu je bilo šest ili sedam članova Evropskog parlamenta, sedam ili osam moćnih evropskih regija.

"Visbaden i Frankfurt su najvažniji gradovi u Hesenu, Milano je najvažniji grad, najveći i glavni grad Lombardije i onda vam to govori koliko je Vojvodina cenjena među najrazvijenijim regijama Evrope, a mi ćemo se truditi da kroz direktne kontakte institucija, privrednih komora, kroz promociju potencijala, kroz komunikaciju razvojnih agencija radi zajedničkih projekata privučemo što više konkretnih stvari za građane Vojvodine, naravno i za celu našu zemlju", rekao je Mirović.

U Briselu je u Misiji Republike Srbije održano tradicionalno predstavljanje Vojvodine na Evropskoj nedelji regiona i gradova – The Vojvodina Story.

broj komentara 0 pošalji komentar