Bezrezervna podrška Vlade Srbije Srpskoj listi

Srpska lista ima punu i bezrezervnu podršku Vlade Srbije i njihova odluka da uđu u novu vladu u Prištini je odgovorna, izjavila je u Čačku predsednica Vlade Ana Brnabić.

"Oni su napravili odgovornu odluku. Uprkos neodgovornim kritikama sa nekih strana, to su ljudi koji čuvaju Srbiju na Kosovu i Metohiji, koji su tamo ostali i koji odgovorno i konačno zajedno, bez internih podela, brane naš interes na KiM", rekla je Brnabićeva novinarima.

Ponovila je da Srbi na KiM imaju punu i bezrezervnu podršku Vlade, koja će, na svaki njihov poziv, kao i do sada, odgovoriti punom podrškom.

Premijerka je rekla da je unutrašnji dijalog o pitanju Kosova i Metohije veoma važan za pronalaženje najboljeg i održivog rešenja.

Brnabićeva je istovremeno izrazila zadovoljstvo što je nekoliko robotića za programiranje koje je danas uručila dodeljeno upravo za dve škole na KiM – u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici.

"Srbija će biti spremna za EU do 2020. godine"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Srbija do 2020. godine biti spremna za ulazak u Evropsku uniju, dodajući da se nada da će Unija tada biti spremna da otvori vrata za nove članice.

Komentarišući izjavu predsednika EK Žan Kloda Junkera da tokom ovog mandata Komisije neće biti novog proširenja, jer uslovi za prijem nisu ispunjeni, Brnabićeva je rekla da se zbog toga ne brine, jer je naš put ka EU – put na kome mi usvajamo određene standarde, društvene i ekonomske i koji je važan zbog nas samih.

"Za mene je taj put jednako važan kao i sama destinacija", podvukla je premijerka odgovarajući na pitanja novinara u Čačku.

Istakla je da će Srbija do 2020. godine biti spremna za ulazak u EU i da će učiniti sve da do tada zatvori sva poglavlja.

"Ne samo u smislu da je važno da mi čekiramo sve ono što EU od nas traži, već da smo stvarno implementirali reforme i postali društvo spremno da postane ravnopravan član EU i nadam se da će Unija onda biti spremna da otvori vrata za nove članove", naglasila je Brnabićeva.

Ali ono što je važno, istakla je premijerka, jeste da će u tom trenutku reforme samom našem društvu doneti mnogo toga dobrog – da imamo vladavinu prava, uslove poslovanja koji će omogućiti brži i dinamičniji rast privrede i još veći priliv investicija, jaču industriju, efikasnu javnu upravu, efikasnije sudstvo.

"To je ono što je naš interes i ono što mi je prvenstveno u fokusu. Neću gledati šta drugi rade i misle, Vlada je tu da radi u interesu Srbije, a evropske integracije jesu u našem interesu", podvukla je Brnabićeva.

Predsednica Vlade je naznačila da su Zapadni Balkan, i posebno Srbija kao vodeća zemlja Zapadnog Balkana, jednako važni za EU koliko je Unija važna za Srbiju i region.

"U tom smislu ne brinem oko toga šta će se desiti kada mi budemo spremni da uđemo u EU", zaključila je Brnabićeva.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво