Jovanov: Vučić nikada nije pitao strance šta treba da radi

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov rekao je, reagujući na izjavu Dragana Šutanovca, da ne može onaj ko je učestvovao u "šibicarskoj" spoljnoj politici da shvati kako predsednik Aleksandar Vučić istu politiku vodi u Moskvi, Briselu, Vašingtonu i Beogradu.

Predsednik DS-a Dragan Šutanovac izjavio je da je Vučić pokrenuo dijalog o Kosovu po povratku iz SAD, a Jovanov je reagujući na tu izjavu istakao da Vučić "za razliku od Šutanovca" nikada nije dnevni red za sednicu vlade slao na odobrenje stranim ambasadama, niti je ikada ikoga od stranaca pitao šta treba da misli i šta treba da radi.

"Umesto da shvati da je to vreme prošlo njegovim odlaskom sa vlasti, Šutanovac se bavi projekcijom i polazi od sebe, pa misli da Vučić radi ono što su radili on i njemu slični", rekao je Jovanov u izjavi dostavljenoj medijima.

Kako je rekao, ne može onaj ko je uvek više vodio računa o tome šta kažu stranci da shvati da Vučić odgovara isključivo narodu u Srbiji i nikome drugom.

"Ne može onaj ko se nudio da postane NATO dobrovoljac da shvati da je Vučićeva obaveza da vodi politiku vojne neutralnosti i čuva današnju poziciju Srbije, kao slobodne i suverene države, jer je za takvu politiku dobio podršku ogromnog broja građana Srbije", naveo je Jovanov.

Jovanov je pozvao Šutanovca da "objasni odakle mu satovi u vrednosti više desetina hiljada evra, a o čemu su javnost upoznali upravo članovi njegove stranke".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво