Pacoli: Priština se nije prijavila za članstvo u Unesku

Lider Alijanse za novo Kosovo i jedan od najbogatijih Albanaca u Evropi i Svetu Bedžet Pacoli kaže da se Kosovo ove godine nije kandidovalo za članstvo u Unesku, iako kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj tvrdi da Priština ima dovoljan broj glasova da bude primljena i u Unesko i u Interpol.

Bedžet Pacoli je pitao odlazećeg kosovskog ministra Envera Hodžaja "zašto je zamajavao javnost" rekavši da je Kosovo obezbedilo glasove potrebne za članstvo u Unesku i Interpolu", prenosi Epoka e Re.

"Žalim što moram da vas obavestim da se Kosovo nije prijavilo za članstvo i to neće biti ni tema sledeće konferencije", rekao je Pacoli.

Hodžaj je sa druge strane rekao da ima dosta vremena da se Kosovo prijavi za članstvo u obe organizacije. On je ranije izjavio da je Priština obezbedila dovoljan broj glasova da bude primljeno u Unesko i Interpol.

Dodao je i da je "jedna država okončala sve procedure za priznavanje nezavisnosti Kosova". Međutim, u intervjuu koji prenosi Zeri nije želeo da kaže o kojoj zemlji je reč.

"Prošle godine sam posetio mnoge države sveta i tokom tih poseta mi smo dobili potvrde ko će glasati za učlanjenje Kosova kako u Unesko tako i u Interpol. Ja verujem da je Kosovo obezbedilo glasove", rekao je Hodžaj.

Naveo je da Kosovo, pre nego što postane član tih međunarodnih organizacija, treba da ispuni "domaće zadatke" i u skupštini usvoji zakon o verskim slobodama i zakon o kulturnom nasleđu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво