Šabić: Pritisak na nezavisne institucije

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, izjavio je, povodom poziva predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da podnese ostavku, da na to gleda kao na pritisak na nezavisnu instituciju.

Šabić je novinarima u parlamentu rekao da nije prvi put da Gojkovićeva zloupotrebljava funkciju, tvrdeći da je ranije "iznosila netačne informacije o njegovoj plati", kao dvostruko većoj nego što jeste, a da se posle čak nije ni izvinila.

Kako je rekao, ne razume argumente, a ni o čemu se radi i "šta njima u mojim izjavama nije jasno".

"Na više pitanja da li ću se kandidovati za gradonačelnika Beograda rekao sam da o tome još nisam razmišljao. Sada ona bolje od mene zna da li ću biti kandidat za gradonačelnika. Izgleda da čita moje misli i bolje zna da li ću biti kandidat ili ne. Ne razumem o čemu se radi" rekao je Šabić koji je ranije danas skupštinskom odboru za ljudska i manjinska predstavio izveštaj o radu.

Na tvrdnje da je dao političku izjavu, Šabić kaže da je komentarisao izborni rezultat, odnosno koliko je na prošlim predsedničkim izborima dobio Aleksandar Vučić, a koliko su dobili opozicioni kandidati.

"Pa, da li je to politička izjava? To je nonsens. Izgleda da bi gospođa Gojković volela atomsferu u kojoj svi ćute, tako da, ponavljam, ne razumem o čemu se radi, svakako to doživljavam kao ekstremno nekorektan gest", rekao je Šabić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je ranije danas pozvala Šabića da podnese ostavku na mesto poverenika i krene u kampanju za mesto gradonačelnika Beograda ističući da zakon ne predviđa da se zaštitnici građana i poverenici bave politikom.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво