Tadić: Dačić glasnogovornik politike po kojoj je Vučić država

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je, povodom nedavne izjave v. d. premijera Ivice Dačića da je jedan funkcioner SDS-a kritikujući u Briselu vlast zapravo pokušao da nanese štetu Srbiji, rekao da je Dačić samo glasnogovornik Vučićeve politike u kojoj se postavlja znak jednakosti između njega i Srbije.

Kroz napad Ivice Dačića na SDS Aleksandar Vučić poručuje da on nije samo predsednik države već i sama država, navodi Boris Tadić u otvorenom pismu medijima.

"Bitno je samo da se odmah na početku mandata jasno podvuče da je svako mišljenje suprotno njegovom državna izdaja i antidržavna politika. Da je državna izdaja u EU iskazati stav suprotan Vučićevom, bez ikakvog obzira na to što zastavu te EU i njenih vrednosti zvanično i ponosno ističemo kao svoju", dodaje predsednik SDS-a.

Iz tog osnovnog postulata Vučićeve vlasti, kako dodaje, proističu i sve posledice njegove vladavine od Savamale, do rušenja slobode medija, "Beograda na vodi" i fontane na Slaviji.

"Borba protiv ove i ovakve vlasti, koja podiže spomenike laži i nasilju i predstavlja pohvalu ludosti, najvažniji je zadatak opozicije", ocenjuje Tadić i najavljuje da će SDS nastaviti borbu za demokratske vrednosti i ujedinjenje opozicije na tim vrednostima.

"Nastavićemo i onda kada pojedine evropske birokrate zarad svoje male karijere i velikih priviligija namerno prećutkuju očigledni slom evropskih vrednosti u Srbiji, samo da se ni po koju cenu ne bi poremetila kooperativnost i servilnost srpskog režima na temi Kosova", zaključuje predsednik SDS-a.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво